Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mezbaha Arsa Satış İhalesini Kazandı - Son Dakika
Yerel

Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mezbaha Arsa Satış İhalesini Kazandı

Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mezbaha Arsa Satış İhalesini Kazandı

Suluova Belediyesi tarafında ihaleye çıkarılan belediye mezbaha arsa satış ihalesini Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği adlı.

13.01.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova Belediyesi tarafında ihaleye çıkarılan belediye mezbaha arsa satış ihalesini Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği adlı.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, AA muhabirine yaptığı açılamada, belediyeye ait 7 bin 500 metrekare alanı bulunan ve Suluova Belediyesi tarafından satışa çıkarılan uzun zamandır atıl durumdaki belediye mezbahası arsa satış ihalesini 2 milyon 101 bin TL'ye Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin kazandığını söyledi.

İhalenin zorlu ve centilmence geçtiğini ifade Üçok, şöyle devam etti:

"İlçemizde mevcut bulunan Amasya Pancar Ekicilerine bağlı Pan Et Et Kesim Tesisleri 10 gün önce kapanmıştı. Pan Et tesislerinin kapanması sonucu kesimhane sıkıntısına düşen ilçemiz besi üreticileri aldıkları bu ihale neticesinde yeni ve modern bir mezbaha yaparak kesimhane ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteği kendilerine sağlayacağız. Bu ihaleyi Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin alması önemliydi. Atıl duran bir mezbahanın yerine yeniden yenisi yapılarak faaliyete geçip işlevlik kazanacak olmasından da mutluyuz. Kesimhane sıkıntısı içine giren ve dış bölgelere kesim için gitmek durumunda kalan ilçe besicilerimiz ihale neticesinde yapacakları yeni ve modern bir mezbaha ile bu ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar. Ayrıca Suluova'mız önemli bir tesis kazanmış olacaktır. Zorlu bir ihale süreci oldu, Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliğimiz zaferle çıktı, tebrik ediyoruz."

İhaleyi kazanmaktan mutlu olduklarını ve besi üreticileri için mezbahanın  çok önemli olduğunu belirten Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman ise şunları dile getirdi:

"İhaleyi kazanmış olmaktan birliğimiz ve ilçe besicilerimiz adına sevinçliyiz. Mezbaha arsasını alarak yeni ve modern bir yeni mezbaha yapacağız. Besicilerimizin mezbahası olması gerekiyordu onun için mücadele ettik. Çünkü mezbaha ve kesimhane besiciliğin diğer bir önemli ayağıdır. Pan Et et kesim tesislerinin kapatılmasından sonra tekelleşmenin ve sokak kesimciliğinin önüne geçmek, daha nezih ortamlarda besi hayvanlarının kesilerek hijyen bir şekilde kaçak kayıp olmadan tüketiciye ulaşması için çok önemliydi. Suluovalı besicilere yapacağımız yeni bir mezbaha güç katacaktır. Bu durum besi sektörümüzün daha nitelikli büyümesi ve besicilerimizin mağduriyetlerinin son bulması anlamına gelir. İhaleden sonra kırsal kalkınmaya proje sunarak alacağımız hibe destekleriyle 7 - 8 ay içinde mezbaha alanının da yeni modern bir mezbaha yapıp faaliyete geçirerek ilçe besicilerimizin hizmetine sunacağız. Belediye başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Suluovalı besicilerin artık kendilerine ait bir kesimhanesi olacak. Bu yeni kesimhane yoğun olarak yapılan ve ülkemiz et ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılayan ilçe besiciliğimize de güç katacaktır."

İhalenin yapılacağı belediye binası önünde toplanan ve başlangıçta ihale sürecinde tedirgin ve endişeli olan Suluovalı besiciler ihaleyi kendi birliklerinin kazandığı haberi üzerine büyük bir sevinç gösterisinde bulunup birlik başkanı ve yönetimini alkışlarla tebrik ettikten sonra olaysız dağıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluovalı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mezbaha Arsa Satış İhalesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement