Sümer ve Samani'den Elmalı'daki Sel Felaketine Yerinde Tespit - Son Dakika
Yerel

Sümer ve Samani'den Elmalı'daki Sel Felaketine Yerinde Tespit

Sümer ve Samani\'den Elmalı\'daki Sel Felaketine Yerinde Tespit

Elmalı’nın Yuva Mahallesi’nde dün meydana gelen sel felaketinden sonra bugün AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Milletvekili Hüseyin Samani, meydana gelen zararları yerinde tespit etti.

02.08.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmalı'nın Yuva Mahallesi'nde dün meydana gelen sel felaketinden sonra bugün AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Milletvekili Hüseyin Samani, meydana gelen zararları yerinde tespit etti.

Dün Elmalı'nın Yuva Mahallesi'nde yoğun yağış sonrasında sel meydana geldi. Son 50 yılın en fazla yağışı olarak belirtilen yağmur sonrasında birçok ev çamurla kaplandığı için kullanılmaz hale geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber AFAD ekipleri hasar tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Zararları yerinde tespit etmek için AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani'de Elmalı Yuva Mahallesi'ne gitti. Ziyaret sırasında dün akşamdan beri Yuva Mahallesini yerinde takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ve AK Partili Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'de bulundu.

GEREKLİ KURUMLAR ÇALIŞIYOR

Sel sularının girdiği evlerde büyük zararlar oluştuğunu anlatan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "Vatandaşlarımıza yardım konusunda gerek Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse Elmalı Belediyesi ekiplerinin afetin başlangıcından beri hummalı bir çalışma devam ettiriyor. Gerekli kurumlarda burada varlığını sürdürerek çalışmalar yapıyor. Bugün burada gerekli notlarımızı aldık. Bir daha böyle bir afette bu tür sıkıntılar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız" dedi

150 HAYVAN TELEF OLDU

Vatandaşların zararının büyük olduğunu belirten Başkan Sümer, "İlk zarar tespit tutanaklarına göre 30 ev zarar görmüş ve 1 evde yıkılmıştır. Birçok evin içine ve bahçesine sel sularıyla birlikte çamur girmiştir. Şuanda tam sayısı bilinmemekle birlikte 150 civarında büyük ve küçükbaş hayvan telef olmuştur. Hasar tespitleri hala devam ediyor. Devletimizin maddi zarara uğrayan vatandaşımıza yardım etmesi için her türlü girişimlerimize başladık. Yuva'daki zararlar inşallah en yakın zamanda sarılacaktır. Vatandaşlarımızın kötü gününde yanındayız, yanında olacağız. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAK

Yaraların sarılması için takipte olacaklarını belirten Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "Burada tüm ilgili kurumlar afetin ilk başladığı andan beri yardım çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda öncelikle Yuva'daki ulaşım ve barınma sorunu üzerine yoğunlaştık ve çözüm üretmeye başladık. Gerekli kurumları harekete geçirdik. Buradaki hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması adına çalışmalarımız devam edecek. Buradaki çalışmaların takipçisiyim. Elmalı Kaymakamlığı vekili Korkuteli Kaymakamı ile de irtibat halindeyiz. Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi de çalışmalarını burada sürdürüyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sümer ve Samani'den Elmalı'daki Sel Felaketine Yerinde Tespit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement