Sümerpark'taki Kurslardan 305 Kadın Faydalanıyor - Son Dakika
Eğitim

Sümerpark'taki Kurslardan 305 Kadın Faydalanıyor

Sümerpark\'taki Kurslardan 305 Kadın Faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Mesleki Eğitim Merkezi kurslarından toplam 305 kadın faydalanıyor.

25.11.2014 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde 2009 yılından itibaren faaliyet yürüten ve kentte istihdam alanında vasıflı eleman yetiştirmeyi amaçlayan Mesleki Eğitim Merkezi'nin bu yıl açtığı kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 2014-2015 eğitim döneminde sertifikalı ve sertifikasız olmak üzere verilen kurslardan toplam 305 kadın faydalanıyor.

Bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce 1. ve 2. kademe, aile eğitimi, autocad çizim programları, cilt bakımı ve temel makyaj eğitim, tekstil ve modelist, çocuk gelişimi programı, aşçı çıraklığı eğitimi, hasta ve yaşlı bakım hizmetleri, saç bakım ve kuaförlük kursları Mesleki Eğitim Merkezi tarafından sertifikalı olarak veriliyor. Sertifikalı kurslardan toplam 250 kadın yararlanıyor.

Kadınlar, Kürtçe 1. ve 2. kademe, resim kursu, hasır örücülüğü (sepetçilik), bağlama-koro, taş işlemeciliği, heykel ve çini seramik kurslarından da sertifikasız bir şekilde faydalanıyor. Açılan bu programlardan da 55 kadın faydalanıyor.

2014-2015 eğitim dönemine 1 Eylül'de başlayan Mesleki Eğitim Merkezi eğitim dönemini 1 Eylül 2015'te tamamlayacak. Mesleki Eğitim Merkezi'nin açtığı sertifikalı ve sertifikasız kurslardan faydalanmak isteyenler Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ana binasında bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvurabilirler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Sümerpark'taki Kurslardan 305 Kadın Faydalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement