Sümeyye Erdoğan'a Kadınlardan Destek - Son Dakika
Politika

Sümeyye Erdoğan'a Kadınlardan Destek

Sümeyye Erdoğan\'a Kadınlardan Destek

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkındaki iddialara sert tepki göstererek, hukuki anlamda peşini bırakmayacaklarını söyledi.

27.08.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkındaki iddialara sert tepki göstererek, hukuki anlamda peşini bırakmayacaklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın IŞİD'e biat eden 'Lazkiye İslam Emirliği' örgütünün araştırılmasının istendiği soru önergesi ve ardından sosyal medyada sözde evlilik teklifi ile ilgili iddialar yer alması kadınların da tepkisini çekti. Önerge sahibi CHP'li Mahmut Tanal'a ve sosyal medyada yorumlara katılan tiyatrocu Orhan Aydın'a tepki gösteren AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, "Hepimizin çocukları var, kız kardeşimize, evlatlarımıza herhangi bir şey söylenmesi bizim hoşumuza giden bir tavır değildir. Bu noktada Sayın Tanal'ı kınıyorum. Asılsız bir haberdir. Medyada o şahsın Alman doktorlarından şizofren teşhisi konulduğu, Alman sosyal medyasında yer aldığı biliniyor. Bunu tutup Türkiye'ye taşımak çok gereksiz bir şeydi. Verilen soru önergesi de asılsız bir haberi soru önergesine taşıyıp, daha sonra da bunu paralel medyaya servis yapmak hem ahlaka hem insanlığa hem de vicdana sığmayan bir davranıştır" dedi.

Bu olayın tüm kadınları çok incittiğini kaydeden Lütfiye Selva Çam, "Daha önce 'kadın olarak susmayacağız' diyen CHP'nin ve HDP'nin kadın vekilleri, 'bizi kadın olarak susturamazsınız' dedikleri noktada bugün kadın olarak sustular. Bu sadece Sümeyye hanıma yapılmış olan bir tavır değildi, bütün kadınlara, şiddet sadece fiziki olmaz, sözlü şiddete de karşıyız. Tüm kadınların şiddete karşı mücadele etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Kadın konusunun politika üstü bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Çam, Sümeyye Erdoğan'a yönelik yapılan çirkin iftiraların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yıpratmak için yapılan manevralar olduğunu söyleyerek, "Sayın Tanal'a sesleniyorum, siyasi anlamda bir yıpratma çalışmasına girecekse biz 258 milletvekili Meclis'teyiz, siyasi manevralar yapmak istiyorsa bizler buradayız. Siyasi anlamda söyleyecekse Cumhurbaşkanımızla değil bizimle uğraşsın" diye konuştu.

"Bu siyaseten bel altı vurmadır, yakışıksız ve ahlaksızca bir davranıştır. Bizim Türk milleti olarak ailelerimiz yumuşak karnımızdır. Ailenin siyasete malzeme yapılmasına karşıyız" diyen Çam, sanatçıların da kadın söz konusu olduğunda ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Çam, "Bunu medyaya taşıyana ben sanatçı diyemem. Tiyatro sanatçısı denilen kişinin bu hassasiyetinin olmaması çok çirkin. Kadın söz konusu olduğunda hem medya kuruluşlarının hem de sanat dünyasının siyaset ile birlikte tek vücut olması lazım. Kadın söz konusu olduğunda yine ayrımcılık yapılıyor. Sanat dünyasından kınayan bir sesin çıkmaması bizi çok üzdü" şeklinde konuştu.

CHP'li Mahmut Tanal hakkında kadın örgütleri tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Çam, kendisinin de Kadın ve Demokrasi Derneği'nin kurucu temsilcilerinden olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çok ciddi tepki verdiler. Sessiz kalmayacağız. Siz sesinizi çıkartmadığınız zaman karşıdaki insanlar çok daha rahat bir şekilde bir sonraki hamlelerini yapabiliyorlar. Bunun peşinde olacağız ve gereken adli makamlara başvuruldu. Bu sadece bir kişiye yapılmış bir haksızlık, ahlaksızca bir söylem olarak görmüyoruz bunu, kime yapılırsa yapılsın biz bu konuların arkasındayız. Kime yapılırsa yapılsın yapılan haksızlıklarda susmayacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sümeyye Erdoğan'a Kadınlardan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement