Sümeyye Erdoğan, CHP'li Vekile Açtığı Davayı Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Sümeyye Erdoğan, CHP'li Vekile Açtığı Davayı Kaybetti

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, CHP'li Yıldıray Sapan'a Gezi olayları sırasında yaptığı bir yorumdan dolayı açtığı davayı kaybetti.

18.04.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul’da Gezi eylemleri sırasında, genç bir kızın sırtına, bacaklarına elindeki palayla vuran saldırganın görüntüleri dehşetle izlenmişti. CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da, bu olay üzerine "Gezi Parkı toplantı ve eylemleri esnasında genç bir kızın yaşamış olduğu ibret verici hadise Sayın Başbakan’ın kızının başına gelmiş olsaydı, acaba yine Başbakan, ‘polisimiz destan yazdı’ der miydi?" yorumunda bulunmuştu.

TAZMİNAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Bu sözler üzerine hem TBMM’de büyük tartışmalar yaşanmış, hem de Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Milletvekili Yıldıray Sapan hakkında 50 bin liralık tazminat davası açmıştı. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sevgi Boyacı, Sümeyye Erdoğan’ın tazminat talebini reddetti.

SAPAN'IN AVUKATI: SİYASİ ELEŞTİRİ

Sapan’ın avukatı Efsun Ünal, bu sözlerin “siyasi eleştiri sınırları içinde kaldığını” öne sürmüş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Gezi Parkı toplantı ve eylemlerinde olayların şiddet boyutuna tırmanmasında Başbakan’ın söylemleri etkili olmuştur ve müvekkilim bu gerekçeyle Başbakan’ı hedef alarak sert bir şekilde eleştiride bulunmuştur. Sümeyye Erdoğan’ın şahsı ve kişilik hakları hedef alınmış değildir. Siyasi eleştiri konusu yapılan, Başbakan’ın kendisi ve Gezi Parkı eylemlerindeki kayıtsız tutumudur."

 

 

 

Sümeyye Erdoğan, CHP\'li Vekile Açtığı Davayı Kaybetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sümeyye Erdoğan, CHP'li Vekile Açtığı Davayı Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • kara: sümeyyeeeeeeee paracıklar az geldi galiba azcık da dava açıp kazanayım dedin 3 5 kutucuk...... 54 10 Yanıtla
  • kara: ey gidi karatoprak yedin yedin doymadınmı... yok bunlar doymuyorlar. yokmu ayakkabı kutusu boş dolduracak birileri yokmu. 33 15 Yanıtla
  • serhar: KESİN PARALELDİR O MAHKEME... 19 21 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: ÜZÜLME BACIM BİR GÜN OLSUN ADALET TECELLİ EDECEK ALLAHIN ADALETİ VAR 8 30 Yanıtla darbelimatkap: sayın bacı çok üzüldüm. paralel yapı senin aleyhine karar aldırmıştır. durumunuza çok üzülüyorum. bu halk zaten aptal. yoksa yüzde 46 oy verirmiydi hiç. sizin en az yüzde yüz oy almanız lazımdı. neyse ahrette alırsın bacım. sen hiç üzülme. biz enayiler senin yerine haddinden fazla üzülürüz. 0 0
  • EŞSİZ ASENA: KAFASI BU KADAR ÇALIŞIYOR İŞDE. KÜFÜR YOK BİŞİ YOK SEN TUT MAHKEMEYE TAZMİNAT DAVASI AÇ. ŞİMDİ CEZA KESMEYEN HAKİMDE SUÇLUDUR SİZİN GÖZÜNÜZDE. 24 10 Yanıtla
  • ergün: kaybetmeye alışacaksınız bu başlangıç 22 10 Yanıtla
  • TÜRKİYE CUMHURİYETİ: AKP ŞİMDİ O BAYAN HAKİMİ SORUŞTURMAYA BAŞLAMIŞTIR. BÖYLE YÜREKLİ İNSANLARI GÖRMEK SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞMEDİR. ODA ÇOĞUNLUĞUN YAPTIĞI GİBİ KENDİ MENFAATİNE GÖRE KARAR VEREBİLİRDİ. 24 7 Yanıtla
  • 44: Yıldıray Sapan adam mı ki 6 24 Yanıtla
  • ASİL: BABASI BİR BAKSIN ŞU HAKİM NEYİN NESİ.HADDİNİ BİLDİRİVEERSİNNN 23 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement