Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepkiler - Son Dakika
Politika

Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik iddiaya ilişkin, "Kim olursa olsun bir kadına yapılan bu çirkinliği, tüm kadınlara yapılmış kabul ediyor, partim ve teşkilatım adına şiddetle kınıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

29.08.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik iddiaya ilişkin, "Kim olursa olsun bir kadına yapılan bu çirkinliği, tüm kadınlara yapılmış kabul ediyor, partim ve teşkilatım adına şiddetle kınıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, yazılı açıklamasında, ahlaki ve toplumsal değerleri yok sayan ve ahlaksızlığı alışkanlık haline getirmiş bazı kişi ve grupların, bir kadının onuruna fütursuzca saldırırken bütün kadınları, hatta insanlığın onurunu hedef tahtasına oturttuklarını belirtti.

"Bu onur fukaralığını yapanların içinde siyasetçilerin bulunması ve ucuz hesaplarla bir kadın üzerinden Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve ailesini yıpratmayı hedeflemeleri ancak kendilerinin onursuzluğunun bir ifadesidir" değerlendirmesinde bulunan Hotar, şöyle devam etti:

"Özür dilemek, samimi bir pişmanlığın, hatanın farkına varışın bir ifadesidir. Bu yüzden de büyük bir erdemdir ve kabul görmesi gerekir. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kızına atılan bu iftira için özür dilenmesi ne derece samimidir."

Bu iftirayı atan ve yayan kişilerin, attıkları çamurun iz bırakması temennisiyle bıyık altından güldüğünü ve el ovuşturduğunu ifade eden Hotar, "Bu davranış şekli, samimiyetsizliği, ilkesizliği, omurgasızlığı, baskıyı, dayatmayı, yalan ve iftirayı hayat felsefesi haline getirmişlerin tavırlarıdır" görüşüne yer verdi.

Halk nezdinde güvenirliği ve karşılığı olmayan, kendilerini seçkin gören bir zihniyetin, bugün yine varlık sebeplerinin gereğini yaparak, kadın üzerinden çirkin siyasetini sürdürdüğünü kaydeden Hotar, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde de görüldüğü üzere CHP'nin bazı yöneticileri yalan beyan ve iftiralarla kişileri yıpratmayı siyaset sanmaktadırlar. Çirkinliğin sınırları da aşılarak yapılan bu saldırı, şiddetin, özelikle de kadına karşı şiddetin bir türüdür. Siyaseten baş edilemeyen muhataba karşı pervasız ve omurgasız bu saldırılar, insan onuruna yakışmayacak ve asla tasvip edilmeyecek davranışlardır. Her şey bir tarafa, bu olayda insan onuruna saldırılmak suretiyle insan hakkı vahşice çiğnenmiş ve kadın kimliği açık bir şekilde hedef gösterilmiştir. Sadece ülkemizin değil, gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin ortak sorunu olan şiddetin her türlüsü ile bugüne kadar olduğu gibi, yine mücadele etmeye devam edeceğiz."

"Samimiyet testinden kalmışlığın önemli bir göstergesi"

Hotar, ilkeleri arasında, kadın haklarını savunmak için birimlere yer veren bir partinin üyesi tarafından böylesi insanlık dışı bir iftiranın atılmasının da dikkate değer bir nokta olduğuna işaret ederek, bu durumun aynı zamanda samimiyet testinden kalmışlığın da önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kim olursa olsun bir kadına yapılan bu çirkinliği, tüm kadınlara yapılmış kabul ettiğini vurgulayan Hotar, "Partim ve teşkilatım adına şiddetle kınıyorum. Ayrıca, kadın örgütlerinin bu konudaki suskunluğunu manidar buluyor, hedefleri cinsiyet eşitsizliği ve kadına karşı şiddetle mücadele olan dernekleri, kadın onuruna yönelik yapılan bu şiddeti kınamaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

Hotar, bugüne kadar kuruluş amacına uygun davranan bazı kadın hakları sivil toplum kuruluşları dışında, diğerlerinden ciddi bir ses yükselmemiş olmasının, bu kuruluşların ciddiyetsizliğinin acı bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sümeyye Erdoğan'ı Hedef Alan İddiaya Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement