Sümeyye Erdoğan "Kadın Girişimcilik Kampı"Nı Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Sümeyye Erdoğan "Kadın Girişimcilik Kampı"Nı Tanıttı

Sümeyye Erdoğan "Kadın Girişimcilik Kampı"Nı Tanıttı

Tübitak Marmara Teknokent ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'in işbirliği ile gerçekleştirilecek kadın girişimcilik kampı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da katılımıyla tanıtıldı.

17.06.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tübitak Marmara Teknokent ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'in işbirliği ile gerçekleştirilecek kadın girişimcilik kampı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da katılımıyla tanıtıldı.

"GENÇ KADINLARA BİR İLHAM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

TÜBİTAK Marmara Teknokent ile KADEM'in işbirliği ile gerçekleştirilecek kadın girişimcilik kampı düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya KADEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ile TÜBİTAK Marmara Teknokent (Martek) Genel Müdürü Orhan Çömlek katıldı.

Ekonomik kalkınma ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla TÜBİTAK Marmara Teknokent ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliği ile 31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde kadın girişimcilik kampı gerçekleştirilecek Kampa, 'Bir fikrim var' diyen kadın girişimciler katılacak. Toplantıda konulan KADEM Başkanı Aydın, "TÜBİTAK Martek ortaklığında yapacağımız bu projenin girişimci genç kadınlara bir ilham olacağını düşünüyorum" dedi.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ADIM"

Sümeyye Erdoğan da toplantıda projeyle ilgili bir açıklama yaparak, "TÜBİTAK ve KADEM işbirliğiyle yürüyecek bu projede kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini sağlamış olacağız inşallah. Bizim için büyük bir adım, ülkemiz açısından da belki mütevazı ama önemli ve hayırlı bir adım olacağını düşünüyorum. Kadınlarımıza, 30 kişiye bir girişimcilik eğitimi verilmiş olacak, sadece girişimcilik değil, inovasyon ve teknoloji odaklı bir girişimcilik eğitimi olacak. Kadınlarımızın katma değer potansiyeli yüksek ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlerde olmasından bahsediyoruz ve bunları hayata geçirmelerinden bahsediyoruz, bu yüzden önemsiyoruz. Burada Kadın ve Demokrasi Derneği olarak bizim ana çalışma sahalarımızdan, amaçlarımızdan birisi olan kadınları güçlendirme adına aynı zamanda ülkemizin ekonomisini de canlandırma adına TÜBİTAK ile beraber çok değerli, çok hayırlı bir adım atmış bulunuyoruz" diye konuştu.

PROJE HAKKINDA

TÜBİTAK Martek ve KADEM işbirliğinde gerçekleştirilecek olan kadın girişimciliği kampı ile kadınların girişimcilik yeteneklerinin arttırılması ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla bir çalışma başlattı. Bu amaca yönelik olarak düzenlenecek girişimcilik kampı üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Birinci aşamada Ar-Ge, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikri projelerinin başvuruları 31 Temmuz 2015 tarihine kadar kabul edilecek. İkinci aşamada hakemlerin yapacağı değerlendirme sonucunda finale kalan 30 proje seçilecek. Üçüncü aşamada ise finale kalan projeler kampa davet edilecek ve 31 Ağustos- 4 Eylül 2015 tarihleri arasında girişimciler için fikirden plana, plandan teşebbüse uzanan yolda bir platform oluşturularak beş gün boyunca eğitim, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapılacak. Kamp sonrasında başarılı olan 5 projeye, 25'er bin lira destek verilecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sümeyye Erdoğan 'Kadın Girişimcilik Kampı'Nı Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement