Sumitomo Türkiye'yi Üs Olarak Seçti - Son Dakika
Güncel

Sumitomo Türkiye'yi Üs Olarak Seçti

Sumitomo Türkiye\'yi Üs Olarak Seçti

Sumitomo İş Makineleri Dünya Başkanı Mikio İde, ürünlerinin tüm dünya ülkelerine yayılmasında Türkiye'nin stratejik olarak altın bir anahtar konumunda olduğunu söyledi.

30.09.2014 14:48  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sumitomo İş Makineleri Dünya Başkanı Mikio İde, ürünlerinin tüm dünya ülkelerine yayılmasında Türkiye'nin stratejik olarak altın bir anahtar konumunda olduğunu söyledi.

Japon Sumitomo İş Makineleri'nin, Türkiye'yi bölgesel üs olarak konumlandırdığı markası Turkey Sumitomo Construction Machinery Global'in Türkiye Lansmanı Pendik Green Park Hotel'te yapıldı.

Japonya'da kimyadan endüstriye, otomotivden finans sektörüne, madencilikten ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazade faaliyet gösteren Sumitomo Grup'un bünyesinde yer alan Sumitomo İş Makineleri, Türkiye'de "TSM Global" markası ile faaliyet göstermeye başladı.

ABD'nin forklift ve istif makineleri üreten şirketi Hyster, Asya ve Japonya'da Sumitomo'yla olan Sumitomo Nacco Material handling ortaklığını TSM Global ile Türkiye'ye taşıdı.

İsviçre merkezli, asfalt ve yol ekipmanları üreticisi Ammann Grup da TSM Global çatısı altında yer alıyor.

TSM Global, Türkiye'de Sumitomo, Hyster, Ammann markalarının satış, servis ve yedek parça hizmetlerinden sorumlu olacak ve aynı zamanda Irak, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarının da bölge üssü olacak.

Toplantıda konuşan Sumitomo İş Makineleri Dünya Başkanı Mikio İde, "TSM Global adı altında ürünlerimizin tüm dünya ülkelerine yayılmasında Türkiye stratejik olarak altın bir anahtar konumunda" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye ilk defa gelen İde, kendileri için Türkiye'nin bugün olduğu kadar gelecekte de çok önemli bir yeri olacağını ifade etti.

Sumitomo Grup'un öncelikli politikasının ve değerinin güven olduğunu vurgulayan İde, şunları söyledi:

"Bizim firma olarak Türkiye'deki 23 yıllık tecrübemizin bize kanıtlamış olduğu bir gerçek vardır. O da Türkiye ve Japonya arasındaki güvenden zerre kadar şüphemizin olmamasıdır. Bugün, TSM Global ile Sumitomo İş Makineleri operasyonlarını üstlenmeye karar vermiş bulunuyoruz. Bu güçlü güven ile pozisyonumuzu en kısa zamanda daha da güçlendirip, satış ve satış sonrası alanlarda 1 numara olacağımızdan hiç şüphe duymuyoruz."

"Hedefimiz, markalarımızı Türkiye'de lider yapmak"

TSM Global Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Taner Sönmezer ise TSM Global'in yüzde 90'ının yabancı, yüzde 10'unun ise Türk ortaklı olarak kurulduğunu belirtti.

TSM Global'ın finansal yapısı, profesyonel yaklaşımı ve ürünlerinin kalitesiyle Türkiye'ye yeni bir ivme kazandıracağını ifade eden Sönmezer, "Kendi alanlarında dünyada söz sahibi olan Sumitomo, Hyster ve Ammann makinelerinin satış ve satış sonrası faaliyetlerine güçlü TSM Global yapılanması ile başlıyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Sönmezer, böylesine güçlü markaların birlikte yarattığı sinerjinin kendilerini hedeflerine her zamankinden daha da fazla kilitlediğini ve çok heyecanlandırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ana hedefimiz; markalarımızı Türkiye'de ve komşu ülkelerde lider yapmaktır. Sahip olduğum 22 yıllık sektör tecrübem ve en az benim kadar tecrübeli ekibim ile bu büyük oluşumun ortağı ve yöneticisi olmaktan büyük gurur duyuyorum."

Hyster Forklift ve İstif Makinaları Başkan Yardımcısı Frank Ulbricht de TSM Global'in, İstanbul Kartal'daki büyük tesisinin yanı sıra Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır'daki bölge müdürlükleri, önemli ve stratejik şehirlerdeki 30 bayi ağı ile diğer iş ortaklarının da takip edeceği bir standart olacağını kaydetti.

Ammann Asfalt ve Sıkıştırma Ekipmanları CEO'su Hans Christian Schneider ise TSM Global'in kurulmasıyla çok önemli bir başlangıç noktasında olduklarını vurgulayarak, "TSM Global ile yeni ve yenilikçi, kanıtlarla desteklenmiş, aynı değerlere sahip iyi bir takım olduğumuz kadar bölgeye ve şirkete olan güçlü bir bağımız da bulunuyor. Güçlerimizi birleştirerek kapasitemizi daha da büyüteceğiz ve daha da başarılı olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sumitomo Türkiye'yi Üs Olarak Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement