Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi

Sunay Akın\'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi

Küratörlüğünü Sunay Akın'ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı'ndaki Düştepe Oyun Müzesi'nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi.

07.07.2016 17:43  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küratörlüğünü Sunay Akın'ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı'ndaki Düştepe Oyun Müzesi'nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi. Müzeye boşaltılması için verilen süre geçen günlerde doldu. Müze şimdi zorla boşaltılma tebligatının tedirginliğini yaşıyor.

''İBB BU YANLIŞI DÜZELTSİN''

Yazar – Şair Sunay Akın İstanbul'daki tüm yurttaşları çocuk haklarına sahip çıkmaya çağırarak "Eserlerin anlatıldığı oyun müzesini oratadan kaldırmak karanlığa ve cehalete hizmettir. Çocuk hakları konusunda herkes burada sorumluluk sahibi. İstanbul'daki herkesi çocuk haklarını korumaya davet ediyorum. İBB bu yanlışı düzeltsin." sözleriyle karara tepki gösterdi. Ataşehir Belediyesi kararın yürütmeyi durdurma ve iptali istemiyle dava açtı.

150 KOLEKSİYONERDEN TOPLANDI

Müzede 20'yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunları var. Müzede 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi'nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor. Çizgiroman, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının kahramanlarının da yer aldığı müzede bulunan oyun ve oyuncakların tarihi 1800'lerin başına kadar uzanıyor.

Son Dakika Güncel Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • koltuk: AKP allah belanı versin 25 15 Yanıtla
  • deli tahir: İbadetini evdede yaparsın müslümanlığı cocuklarına evdede öğretebilirsin evinde cocuğuna fizik,kimya,matematik öğretebilirmisin allah için ramazanda 30 gün dükkanıma cami yaptıracaz para diye geldiler birgün kapımdan içeri köyümüze okul yaptırıcaz diye giren olmadı devlet bunun önlemini alsın herkesin elinde bir makbuz para toplayıp duruyorlar 12 7 Yanıtla
  • SERKO1975: sayın türk halkı rahat olsun, geri kafalılar ve başlarını allah tarafından çok güzel bir son bekliyor,siz rahat olun,ulu önder ve silah arkadaşları ve şehitlerin emeklerini kul bilmesse ,kainatı yaratan bilir,dünya kurulduğundan beri,ne krallar,ne firavunlar,ne zalimler kaldı,öldüler,ve tarihe lanet olarak geçtiler,günlük değil,100 yıllık düşünün son gülen iyi güler, türk milleti ve devletin makamlarına SAYGILAR SUNARIM, çünkü;bunları kuran ve devamını sağlamasına neden olan ATATÜRKTÜR. 3 1 Yanıtla

Advertisement