Sunderland, Chelsea'yi Batırdı! - Son Dakika
Spor

Sunderland, Chelsea'yi Batırdı!

Chelsea, Premier Lig'in 35. haftasında Sunderland'e evinde 2-1 kaybetti ve Liverpool’la girdiği şampiyonluk yarışında büyük bir darbe yemiş oldu.

20.04.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Premier Lig'de zirvenin rengi iyice kırmızıya dönüyor! Manchester City'nin üst üste gelen puan kayıpları sonrası Chelsea de modaya uydu ve evinde kazanmasına kesin gözüyle bakılan bir maçta çok önemli 3 puan bıraktı. Maviler, Sunderland'e 2-1 teslim olarak, şampiyonluğu iyice zora soktu.

Premier Lig'in 35. hafta mücadelesinde Sunderland'i konuk eden Chelsea, Stamford Bridge'de yıkımı yaşadı! Maviler, ligde kalma mücadelesi veren ve hafta içi erteleme maçında Manchester City deplasmanında 3 puanı son dakikalarda gelen golle kaçıran Sunderland'e öne geçtiği karşılaşmada kaybetmekten kurtulamadı.

Mücadelenin 12. dakikasında Willian'ın kullandığı kornerde Samuel Eto'o'nun topun gelişine yaptığı şık vuruşuyla maçta 1-0 öne geçen Jose Mourinho'nun öğrencileri, erken dakikalarda ele geçirdiği bu üstünlüğünü koruyamadı. Sadece 6 dakika sonra Petr Cech'in yerine kaleyi koruyan Schwarzer'ın yetersiz müdahalesinde Connor Wickham'ın golünü kalesinde gören Chelsea, mücadelenin ilerleyen bölümlerinde skor üstünlüğünü yeniden eline geçiremediği gibi, oyunda da Sunderland'a ciddi bir ümit vermiş oldu. Maçın ikinci yarısında oyunun kontrolü Chelsea'ye geçse de Maviler aradığı golü bulamadı ve üzerindeki baskı iyice arttı. Ev sahibinin korktuğu ise 82. dakikada başına geldi.

Sunderland, Cesar Azpilicueta'nın ayağının kayıp, mutlak bir gol pozisyonuna giren Jozy Altidore'ü ceza sahası içerisinde yere indirmesiyle kazandığı penaltıyı, Liverpool'dan kiralık oyuncusu Fabio Borini gole çevirdi ve konuk ekip geriden gelip maçta 2-1 öne geçti. Kalan sürede Chelsea büyük bir gayretle maçı yeniden dengeye getirmeye çalışsa da bunu başaramadı ve kalesinde de farkın artabileceği pozisyonları yaşadığı bu bölümde skoru değiştiremeyince sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Chelsea bu mağlubiyet sonucu, bir maçı eksik lider Liverpool'un 2 puan gerisinde kalırken, şampiyonluk yolunda da çok önemli bir darbe almış oldu. Chelsea ayrıca bu sezon ligde ilk kez evinde kaybederken, Jose Mourinho da kariyeri boyunca Chelsea'nin başında yaşamadığı bir sonla karşı karşıya kalıp, 77 resmi maç sonra ilk kez evinde kaybetmiş oldu.

Günün kazananı Sunderland ise 34 maç sonra puanını 29'a çıkartırken, son sırada kalmayı sürdürdü ancak düşme hattının sınırındaki Norwich City ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Sunderland, Chelsea'yi Batırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement