Sungurlu Myo'da Dünya Kadınlar Günü Paneli - Son Dakika
Yerel

Sungurlu Myo'da Dünya Kadınlar Günü Paneli

Sungurlu Myo\'da Dünya Kadınlar Günü Paneli

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında bir panel düzenlendi.

04.03.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında bir panel düzenlendi.

Sungurlu İlçe Özel İdare Konferans Salonunda düzenlenen panele, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli Psikolog Melda Dönertaş, İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Çile Aydaş, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Songül Demirel panelist olarak katıldılar. Etkinliğe Sungurlu'da bulunan kamu kurumları çalışanları ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri dinleyici olarak katıldı.

Panelistlerden Psikolog Melda Dönertaş, kadına karşı şiddetin nedenleri, şiddete uğrayan kadınların gördüğü psikolojik şiddeti adlandırma süreci ve aileye zararları konularında sunum yaptı.

Çile Aydaş, Feminizm ve Kadın, kadınların oy hakkı talepleriyle ortaya çıkan feminizm hareketinin ortaya çıkışı, kadınların çağlar boyunca yaşadıkları zorluklar ve kadın algısı üzerinden türetilen çeşitli atasözleri ve deyişler hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Songül Demirel ise "Kadın ve Yönetim" konulu sunumunda, ülkemizde kadın milletvekili, belediye başkanı, il genel meclisi, belediye meclisi ve muhtarlık gibi kimi karar süreçlerinde yüzde onun üzerine çıkamadıklarını istatistiki verilerle aktararak, eğitim ve diğer otorite kaynaklarını (uzmanlık, para, mülkiyet, yönetim) elinde bulunduramayan kadınların toplumun yarısını oluşturduğu halde, gerek karar gerekse uygulama aşamasında olmadıklarını vurguladı.

Öğr. Gör. Songül Demirel, Cumhuriyetin kadın hakları kazanımlarına rağmen işgücü piyasalarında gelişmiş ülkelere göre kadın istihdamının az olduğunu, dünya genelinde ülkemizde dahil olmak üzere çalışan kadınların erkeklere oranla ücret düzeylerinin düşük olduğunu ifade etti.

İlgiyle izlenen panel sonrasında, Sungurlu MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hamit Aksoy, Öğr. Gör. Kerim Aktaş ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi Özgül Şahin tarafından panelistlere Üniversite ve Sungurlu MYO adına Teşekkür Belgesi takdim edildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu Myo'da Dünya Kadınlar Günü Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement