Super Bowl" Finali Öncesinde Kızamık Korkusu - Son Dakika
Güncel

Super Bowl" Finali Öncesinde Kızamık Korkusu

ABD'de Kaliforniya merkezli kızamık salgınının neden olduğu korku, Amerikan futbolunun şampiyonluk maçı "Super Bowl"un yapılacağı Arizona'ya kadar uzandı.

31.01.2015 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de son haftalarda görülen kızamık salgını, "Super Bowl" maçının yapılacağı Arizona'da korkuya neden oldu.

ABD'de, Kaliforniya'nın güney bölgesindeki Disneyland eğlence merkezinde başladığı belirtilen kızamık salgını, büyümeye devam ediyor. Salgın korkusu, Arizona eyaletinin Phoenix kentinde pazar akşamı New England Patriots ve Seattle Seahawks takımları arasında oynanacak ve ülkenin en büyük spor müsabakası "Super Bowl"a kadar uzandı.

Kızamık salgını, Kolorado, Oregon, Utah ve Washington eyaletlerinin ardından Arizona'da da görüldü.

Yetkililer, salgının Arizona'da da 7 kişide görülmesi nedeniyle en az bin kişinin risk altında olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Super Bowl maçının hastalığın çok hızlı şekilde ülkeye yayılmasına neden olmasından endişe eden Arizona Sağlık Hizmetleri Müdürü Will Humble, "Şayet kamu sağlık sistemi ve sağlık otoriteleri her şüpheli vakayı bildirirlerse ve izole olmalarını sağlarlarsa salgını burada durdurma şansımız var" dedi.

ABD'de yılbaşından bugüne kadar 27 kişiyle çoğunluğu Kaliforniya'nın Orange County bölgesinde olmak üzere 91 kızamık vakası teyit edildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) göre, son dönemde 14 eyalette görülen kızamık salgını, 2004 yılında 37 kişide görülürken, 2014'te bu rakam 644'e ulaştı.

ABD'de her yıl heyecanla beklenen ve ülkenin en büyük spor müsabakası olarak onbinlerce kişiyi stada toplayan Super Bowl, televizyondan canlı yayınlandığı saatlerde ülkede adeta hayatın durmasına neden oluyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Super Bowl' Finali Öncesinde Kızamık Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement