Süper Kupa Sahibini Arıyor - Son Dakika
Spor

Süper Kupa Sahibini Arıyor

Süper Kupa Sahibini Arıyor

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ve Avrupa ligi şampiyonu Sevilla, Süper Kupa için mücadele edecek.

12.08.2014 11:17  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Süper Kupa maçında Sevilla ile karşılaşacak Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti, Sevilla'nın kendilerini daha önce yenen güçlü bir rakip olduğunu ve bu maçta alacakları sonucun yeni sezon için önem taşıdığını söyledi.

Maçın yapılacağı Cardiff City Stadı'nda kaleci Casillas ve Gareth Bale ile basın toplantısı düzenleyen İtalyan teknik adam, bu zorlu maçaa iyi hazırlandıklarını ve güzel bir futbol ortaya koyacaklarını söyledi. Sevilla'nın kolay bir rakip olmadığına dikkati çeken Ancelotti, "Geçmiş yıllarda bizi yenmiş bir takım. Bu maçta alacağımız sonuç gelecek sezon için çok önemli olacaktır." diye konuştu.

55 yaşındaki teknik adam, Cristiano Ronaldo'nun durumunun sorulması üzerine, Portekizli yıldızın hiçbir probleminin bulunmadığını, fiziksel olarak iyi durumda olduğunu ve maça çıkacağını kaydetti. Real Madrid'in deneyimli file bekçisi Iker Casillas ise Avrupa'da final oynamanın önemine değinerek bu maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Casillas, performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Bazı maçlarda iyi, bazılarında kötü oynuyorsunuz. Son maçlarımda en iyi performansımı ortaya koyamamış olabilirim, ama bu kariyerimin en kötü noktasında olduğum anlamına gelmez" diye konuştu.

REAL MADRID HANGİ 11'LE ÇIKACAK?

Real Madrid'de Carlo Ancelotti'nin, formsuz ve moralsiz görüntüsüne rağmen Iker Casillas'ı yine kalede kullanması bekleniyor. Carvajal, Ramos, Varane ve Coentrao'nun defans dörtlüsünü oluşturmaları, James, Kroos ve Modric'in ise orta alan üçlüsünde aynı anda forma giymesi oldukça muhtemel gözüküyor.

Real Madrid'de klasik olarak ileri uçta 'BBC' Bale - Benzema - Cristiano Ronaldo üçlüsü forma giyecek.

SEVILLA DA İDDİALI...

Sevilla'nın teknik direktörü Unai Emery, kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bu maçın tatlıdaki kiraz olmasını umuyoruz" dedi.  İspanyol teknik adam, Real Madrid maçına hazır olduklarını belirterek, "Oyuncularım en zor koşullarda oynamaya hazır. Bu maç bizim için hem yeni bir adım hem de aşılması gereken bir zorluk olacak. Kesinlikle keyif alacağımız bir maç yapacağız. Bu maçın tatlıdaki kiraz olmasını umuyoruz. Takımın ruhu ve morali çok yüksek. Rakibimizin ise çok güçlü olduğunun farkındayız" diye konuştu. Takımının teknik kalitesinin çok yüksek olduğunu ifade eden Emery, kuvvetli oldukları noktaları sahaya taşımak istediklerini ancak stratejilerinin başarısının ise Real Madrid'e bağlı olduğunu aktardı.

Sevilla'nın karşılaşmaya Beto, Coke, Fazio, Pareja, Moreno, Krychowiak, Iborra, Jairo, Aspas, Vidal, Bacca 11'i ile başlaması bekleniyor.

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ- Dizinden sakatlanan Cristiano Ronaldo'nun bu büyük sınavdaki oyunu merakla bekleniyor.- Real Madrid'de Toni Kroos ve James Rodriguez, ilk resmi sınavlarına çıkmaya hazırlanıyorlar.- Real Madrid forması giyen Bale, memleketi olan Cardiff'e duygusal bir dönüş yapacak.- Sevilla, Barcelona'ya transfer olan Rakitic olmadan mücadele edecek.- Real Madrid, bu kupayı en son 2002 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonu sıfatı ile kazanmıştı.- Süper Kupa'yı tam 5 defa kazanan Milan aynı zamanda bu ödülü en çok kazanan takım...

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Süper Kupa Sahibini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:29 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.


Advertisement