Süper Lig Bitti Yıldız Futbolcular Bedava Oldu - Son Dakika
Spor

Süper Lig Bitti Yıldız Futbolcular Bedava Oldu

Süper Lig Bitti Yıldız Futbolcular Bedava Oldu

Süper Lig'in sona ermesiyle sözleşmesi biten 65 oyuncu serbest kaldı. Değeri 72 milyon Euro'yu bulan bu yıldızlar hem yerli hem yabancı kulüplerin de transfer listesinde.

07.06.2015 14:22  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014-2015 sezonunun sona ermesiyle birlikte Süper Lig'de forma giyen 65 futbolcunun da 31 Mayıs itibariyle sözleşmesi bitti. Toplam değeri 72 milyon Euro'yu bulan futbolcular arasında Sabri Sarıoğlu, Emre Belözoğlu, Tomas Sivok, Mert Günok, Bilal Kısa ve Aydın Yılmaz gibi transferin gözde oyuncuları da bulunuyor. En fazla oyuncu kaybeden takım ise Mersin İdman Yurdu odu. 8 futbolcusu ile sözleşmesi biten kulüp henüz kimseyle masaya oturmadı.

EN DEĞERLİLER FB'DE

Sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de 6 oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle sona erdi. Değeri 13 milyon Euro'yu bulan bu futbolcular ile kulüp henüz anlaşma sağlamadı. Fenerbahçe'de sözleşmesi biten oyuncular Selçuk Şahin, Pierre Webo, Mert Günok, Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz ve Bekir İrtegün diğer kulüplerin de transfer listesinde yer alıyor.

30-35 YAŞ ARASI

Serbest kalan 65 oyuncunun 40'ı 30-35 yaş arasında olduğu gözleniyor. 51 milyon Euro değerindeki bu futbolcuların daha çok Anadolu kulüplerinde forma giydiği gözleniyor. 25-29 yaş aralığındaki futbolcu sayısı ise 21. 18-24 yaş aralığındaki futbolcu sayısı ise 4. Serbest kalan oyuncuların çoğunluğu orta saha mevkiinde mücadele ediyor.

YABANCI SAYISI ARTTI

Dijital spor medya grubu Perform, tarafından yapılan araştırmada, serbest kalan yabancı oyuncu sayısındaki artış da dikkat çekiyor. Süper Lig'de yabancı sınırlamasındaki değişikliği hatırlatan Perform Türkiye ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Emre Uğurlu, "Serbest kalan en değerli 10 oyuncudan 5'i yabancı futbolculardan oluşuyor. Süper Lig'de yabancı oyuncu sınırlamasına yönelik uygulamanın yürürlükten kaldırılmış olmasının, oyuncuların piyasa değerlerini nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz." dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Süper Lig Bitti Yıldız Futbolcular Bedava Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • küçük esnaf: bu Karabük emenikeyi fenere 10 milyona nasıl okuttu anlamadım.süper kazık yediler.sonra rusyaya gitti.geri 13 milyona aldılar.esnaf bile cama yazar satılan mal geri alınmaz diye. 5 0 Yanıtla
  • ümit er: sen once sneijder yazmayi öğren bulasik 1 4 Yanıtla
  • Rüştü: Sanki sen biliyon 1 2 Yanıtla
  • Rüştü: Sanki sen biliyon 0 2 Yanıtla
  • Rüştü: Sanki sen biliyon 0 1 Yanıtla

Advertisement