Süper Lig'de Gençlere Yer Yok! - Son Dakika
Spor

Süper Lig'de Gençlere Yer Yok!

Süper Lig\'de Gençlere Yer Yok!

Anderlecht'in 22 yaş ortalamasına sahip gençleri Arena'da Galatasaray'a sahayı dar etti.

18.09.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 yaş ortalamasındaki Anderlecht'in, Arena'da temsilcimize ecel terleri döktürmesi kuşkusuz sadece Galatasaraylılar'ı değil tüm futbolseverleri şaşkına çevirdi. Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Belçika ekibinin, temsilcimiz karşısında kalecisi Roef 20, ön liberosu Tielemans ise yalnızca 17 yaşındaydı. Yaş ortalaması bu denli düşük bir takımın dünya futbolunun en üst seviyesinde, otoritelerin takdirini kazanmaya değer bir performans sergilemesi maçın şokunu atlatan ülkemiz futbolseverlerinin dün en çok konuştuğu konu oldu. Aslında Anderlecht'le oynanan maç Türk futbolu için de önemli bir ders niteliğindeydi. Çünkü ülke futbolunun lokomotifi olması beklenen 4 Büyüklerimiz'de 20 yaş altı yalnızca 1'er oyuncu var.

Bu ürküten tablo sadece 4 Büyükler'le sınırlı değil. 18 ekipteki 20 yaşaltı futbolcu sayısı yalnızca 45. Tablolara bakıldığında birçoğunun isminin daha önce hiç duyulmadığı ortada. Bunu Süper Lig'in geride kalan 2 haftasına baktığımızda çok net anlayabiliyoruz. Zira 45 futbolcudan yalnızca 5'i oyuna girmeyi başardı. Aldıkları süreler ise oldukça düşündürücü.

Yerliler çare olmadı

Gençlerin şans bulamaması yıllardır hep yabancı teknik teknik direktör tercihlerine bağlanırdı. Ancak Süper Lig'deki 18 takımın 12'sinin başında yerli hocalar çalışıyor. Bu belki de son zamanların en yüksek rakamı. Fakat gelecek vaadeden birçok oyuncu kiralık olarak gittikleri altliglerde kaybolup gidiyor ve federasyon hâlâ altyapılarda bu oyuncuların ne şekilde eğitileceği, nasıl bir sistemle kazanılacakları konusunda bir çalışma yapmıyor.

Fanatik

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Süper Lig'de Gençlere Yer Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement