Süper Lig İçin Heyecan Dorukta - Son Dakika
Spor

Süper Lig İçin Heyecan Dorukta

İlk 2 ekibin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, diğer 4 takımın ise play off oynayacağı PTT 1. Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor son 4 haftaya avantajlı giriyor Ligde son 10 sezonda bitime 4 hafta kala ilk 2 sırada bulunan 20 ekipten 18'i sezon sonunda doğrudan Süper Lig'e yükseldi.

09.04.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - İlk 2 ekibin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, diğer 4 takımın ise play-off oynayacağı PTT 1. Lig'de 69 puanlı İstanbul Büyükşehir Belediyespor son 4 haftaya avantajlı giriyor.

Teknik direktör Cihat Arslan yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son 4 haftaya 69 puanla en yakın rakipleri Orduspor ve Balıkesirpor'un 5'er puan önünde lider girdi. Süper Lig'e direkt yükselmek için avantajlı konumda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kalan 4 haftanın 3'ünde düşme hattındaki rakiplerle mücadele edecek.

İlk 2 ekibin direkt Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazanacağı ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra  64'er puanlı Orduspor ve Balıkesirspor ile 62 puanlı Ankaraspor, ilk 2 sıra için daha avantajlı konumda bulunuyor. Bu takımlardan aynı puana sahip Orduspor ile Balıkesirspor'un sezon sonunda olası puan eşitliği halinde Balıkesirspor, Orduspor'u geride bırakacak

Bu 4 takımı Samsunspor (58) ve Mersin İdmanyurdu (56) izlerken, 7. durumdaki Manisaspor, kalan 4 haftada bu takımlardan birini geçip play-off'ta yer almaya çalışacak.

Son 4 haftalık süreç

PTT 1. Lig'de son 10 sezona bakıldığında bitime 4 hafta kala ilk 2 sırada yer alan 20 ekipten 18'i sezon sonunda doğrudan Süper Lig'e çıkmayı başardı. 2005-2006 sezonunda Altay, 2007-2008 sezonunda ise Sakaryaspor son 4 haftaya ilk 2 sırada girmesine rağmen sezon sonunda doğrudan Süper Lig'e çıkamadı.

Ligde 10 sezonda bitime 4 hafta kala lider durumda bulunan 10 ekibin hepsi doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi başarırken, 4 takım liderlik yerine ligi 2. sırada bitirdi.

Kalan maçlar

Ligde play-off ve ilk 2 yarışı içinde olan 7 ekibin kalan maçları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (69): Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (D), 1461 Trabzon, Balıkesirspor (D)

Orduspor (64): Samsunspor, Bucaspor (D), Ankaraspor, Şanlıurfaspor (D)

Balıkesirspor (64): Karşıyaka (D), Manisaspor, Kahramanmaraşspor (D), İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Ankaraspor (62): Adanaspor (D), Mersin İdmanyurdu, Orduspor (D), Karşıyaka

Samsunspor (58): Orduspor (D), Karşıyaka, Manisaspor (D), Kahramanmaraşspor

Mersin İdmanyurdu (56): Bucaspor, Ankaraspor (D), Şanlıurfaspor, Adanaspor (D)

Manisaspor (50): 1461 Trabzon, Balıkesirspor , Samsunspor, Bucaspor - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Süper Lig İçin Heyecan Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement