Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Üyelerinden Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Üyelerinden Oturma Eylemi

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği üyesi bir grup, askerde intihar ettiği belirtilen çocuklarının ölüm nedeninin araştırılması için oturma eylemi yaptı.

18.08.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği üyesi bir grup, askerde intihar ettiği belirtilen çocuklarının ölüm nedeninin araştırılması için oturma eylemi yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı önünde toplanan Dernek üyesi bir grup, ellerinde askerde intihar ettiği iddia edilen askerlerin fotoğrafları ile "Genç fidanlar onurumuzdur, evlatsız yaşamayı öğrendik, onursuz yaşamayı düşünmüyoruz, ölümsüz şehitlerimizi anıyoruz" yazılı pankart açtı.

Burada grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı Oktay Can, kendilerine askerde görev halindeyken intihar ettiği belirtilen askerlerin çoğunun ölüm nedeninin gerçek dışı kaydedildiğini iddia etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri İsmail Poyraz da şüpheli asker ölümlerinin bir problem olduğunu belirterek, "Bu olayların sivil mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz. Askeri mekanlarda işlenen bu ölümlerin sivil savcılar tarafından sorgulanması lazım" diye konuştu.

Açıklamaların ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Üyelerinden Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement