Şüpheli Tırdan 59 Suriyeli Kaçak Çıktı - Son Dakika
Yerel

Şüpheli Tırdan 59 Suriyeli Kaçak Çıktı

Şüpheli Tırdan 59 Suriyeli Kaçak Çıktı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesi yakınlarında durdurulan şüpheli bir tırda yapılan aramada Suriye uyruklu 59 kaçak göçmen yakalandı.

15.11.2013 13:02  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesi yakınlarında durdurulan şüpheli bir TIR'da yapılan aramada Suriye uyruklu 59 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Denizli-Aydın Devlet Karayolunde seyir eden 52 K 1685 plakalı TIR, şüphe üzerine Atça Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Yenipazar yıl kavşağında durduruldu. TIR'ın dorsesinde yapılan aramada 19'u çocuk olmak üzere 59 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak araç şoförleri E.S. ve C.M. jandarma tarafından gözaltına alındı.

ÇİFTÇİ OLDUKLARINI İDDİA ETTİLER

Sorgularında Türkiye'ye çiftçilik yapmak için girdiklerini iddia eden Suriyeli kaçakların, 3 gün boyunca Denizli'deki tarlalarda çalıştıklarını ve paralarını ödemediği için bu kez İzmir'in Torbalı ilçesinde şanslarını denemeyi planladıklarını ifade ettikleri öğrenildi. Jandarma karakolunda ağırlanan kaçaklar, daha sonra sınır dışı edilmeleri için Sultanhisar Belediyesi'ne ait bir otobüs ile Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi.

Suriye uyruklu 59 kaçak göçmenin yakalandığı TIR ile ilgili soruşturmasını genişleten Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, eğitimli 3 narkotik köpeği ile araçta uyuşturucu ve patlayıcı madde aradı. TIR'da bulunan Suriyelilere ait eşyalar belediye tarafından temin edilen bir kamyona aktarıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şüpheli Tırdan 59 Suriyeli Kaçak Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement