Sur Belediyesi'nden 5 Açılış - Son Dakika
Yerel

Sur Belediyesi'nden 5 Açılış

Sur Belediyesi\'nden 5 Açılış

BDP Sur Belediye eş başkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan mahalle evlerinin ve Sevgi Anıtı'nın açılışına katıldı.

26.03.2014 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'li Sur Belediyesi bugün 5 farklı açılış gerçekleştirdi. Sur Belediyesi'ne bağlı Zozınç, Bahçecik, Kervanpınar ve Zorova'da Mahalle evi ve Balıkçılar Başı Mevkiinde "Sevgi Anıtı"nın açılışını gerçekleştirdi.

Bahçecik Mahallesinde mahalle evinin yanı sıra Ezidi evinin de açılışı gerçekleşti. Açılışa BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Sur Belediye eş başkan adayları Fatma Şık Barut ile Seyid Narin ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılışlarda konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Bahçecik Mahalle Evi ile Ezidi Evi'nin açılışına katılmak bizleri onurlandırdı. Sur Belediyesi Merkez belediyeler içerisinde olanaklar anlamında, en kısıtlı olanaklarla çalışan belediyelerimizden biridir. Buna rağmen belediyeye gelen her kuruş parayı bu derce iyi değerlendirerek, çalmadan çırpmadan bu mevcut ekonomik yapıyı halkımızın hizmetine sunan bir belediyemizdir. Tabi ki paranın olduğu yerde çalışmak, hizmet yapmak çok kolaydır" dedi.

Sur Belediyesi'nin Diyarbakır'da yaşayan farklı kimlik ve inançların bir arada daha iyi yaşaması için hizmet ettiğine dikkat çeken Aydoğan, "Dilleri birbirleri ile buluşturan ve bu anlamda da kültür belediyeciliği, dil belediyeciliği yapan olarak tanınmaktadır. Bu da bizim için son derece önemli. Biz Demokratik Özerklikten bahsediyoruz, bu seçimler bizim Demokratik Özerkliği aynı zamanda oyladığımız ve onayladığımız bir seçim olacak" diye konuştu.

Sur Belediye Eş Başkan Adayı Fatma Şık Barut, mahalle evlerini hem yas ve şenliklerde kullanması için yaptıklarını ancak aynı zamanda mahalle meclislerinin toplantılarını alacakları mekânlar olarak da planladıklarını ifade etti.

'HERŞEY SEVGİ İLE BAŞLAR'

Sevgi Anıtı'nın açılışı sırasında konuşan Abdullah Demirbaş ise, her şeyin sevgi ile başladığını ifade ederek, "İnsanın kendini, toplumu, yaşamı, doğayı ve yaratanı sevmesiyle aslında yaşamın güzelliği başlar. Oysa bugün bu kadar karmaşanın içerisinde en çok sevgiye ihtiyacımız var. Bugün insanların insanı öldürdüğü, insanların toplumları yok ettiği, insanların doğayı yok ettiği ve aslında kendini yok ettiği bir süreçte sevgisizlik alabildiğine gelişiyor. Oysa seven paylaşır, seven üretir, seven ortaklaşır, seven sevdiği için gerektiğinde yüreğini verir. Ben bu halkı uğruna ölecek kadar çok seviyorum demişti bir arkadaş. Evet, biz kendimizi, ulusumuzu, halkımızı, değerlerimizi ve bizi yaratanı seviyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sur Belediyesi'nden 5 Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement