Sur'daki Hendek Operasyonunda Yine Çatışma: 4 Asker Yaralandı! - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Hendek Operasyonunda Yine Çatışma: 4 Asker Yaralandı!

Sur\'daki Hendek Operasyonunda Yine Çatışma: 4 Asker Yaralandı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda 4 asker yaralandı.

06.02.2016 11:30  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor. Fatihpaşa Mahallesindeki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında PKK'lı teröristlerlme girdikleri çatışmalarda 4 asker yaralandı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte hendek ve barikatların temizlenmesi, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonlar devam ediyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Özel kuvvetler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda, bu sabah çatışmalar yeniden şiddetlendi.

4 ASKER YARALANDI

Fatihpaşa mahallesinin Yenikapı sokağında tuzaklanmış bombaların imhasını yapan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.

Askerler, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede çatışmalar sürerken, patlama ve silah sesleri kentin birçok noktasından duyuluyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 12, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde ise 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 721 olduğu kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 554, Sur'da da 167 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 5 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

CİZRE:

Şırnak/ Cizre'de devam eden operasyonda; 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 554'tür.), dört adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 22 adet AK- 47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 654 adet Kaleşnikof piayde tüfeği fişeği, iki adet tabanca, üç adet tabanca şarjörü, 81 adet tabanca fişeği, üç adet av tüfeği, 86 adet av tüfeği kartuşu, yedi adet el bombası, üç adet el telsizi, beş adet dürbün, bir adet hücum yeleği ele geçirilmiş, iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

SUR:

Diyarbakır/ Sur'da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 167'dir.), iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

VAN:

Van'da, terk edilmiş bir binada ateşlemeye hazır vaziyette 70 kilogram Amonyum Nitrat ele geçirilmiş ve imha edilmiştir.

HAKKARİ:

Hakkari'de bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Hakkari ve Bingöl'de, bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan iki şahıs yakalanmıştır.

SİİRT:

Siirt'te icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisine gizlenmiş çok sayıda yaşam malzemesi bulunmuştur.

Osmaniye'de icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki mağra içerisine gizlenmiş el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan araç, gereç ile tıbbi ve yaşam malzemesi bulunmuştur. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sur'daki Hendek Operasyonunda Yine Çatışma: 4 Asker Yaralandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Diyarbakirli: Kallesce vuruyorlar saklaniyorlar sur sokakları dar ve tehlikeli karış karış bilrim keşke asker olsaydım orda allah belalarini versin pkknin 4 23 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: KAHROLSUN PKK DESTEKCISI ,, Dogan Medya " !!! 13 9 Yanıtla
  • kobanili: DAVUTOGLU SANIRIM DIYARBAKIRDA HİC DÜGÜNE GİTMEMİS. GİTSİN PKK GERİLLA HALAYLARINI. SONRA TEKRAR DUSUNSUN SUR A YARDIM YAPMAYI. 20 2 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: TURKIYE SAVASA HAZIR >>>>>>>>>>>>>>>> ( Turan ordusuda hazir !!! ) 7 10 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: KAHROLSUN AYDIN DOGAN VE FOX TV 6 9 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: TURKIYE MUSLUMAN DEVLETTIR VE KIYAMETEKADARDA OYLE KALACAK !!! : DUYDUNUZMU LAIK KEMALISTLER !!! 5 9 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: TURK- TURAN : SAVAS CIKARSA ,, OZBEKISTAN VE KIRGIZISTAN " -KARDES TURKIYENIN YANINDA YER ALACAKTIR 8 6 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: TURK - TURAN : SAVAS CIKARSA ,, UYGUR SINCAN BOLGESI " - TURK DEVLETININ YANINDA YER ALACAKTIR !!! 8 6 Yanıtla
  • Murat: Kimse ölümlerden rahatsız değil çünkü burada atıp tutanların yakınları sevdikleri orada değil. 12 1 Yanıtla
  • 2121: ruslar için yarım saatlik işiniz var 1 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement