Sur'da Mahsur Kalan Aile Askerin Yardımıyla Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Sur'da Mahsur Kalan Aile Askerin Yardımıyla Tahliye Edildi

Sur\'da Mahsur Kalan Aile Askerin Yardımıyla Tahliye Edildi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar devem ederken, operasyon bölgesinde mahsur kalan aileler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

04.02.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar devem ederken, operasyon bölgesinde mahsur kalan aileler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis ve askerin ortak düzenlediği operasyonların devem ediyor. Valilik açıklamasında; Hasırlı Mahallesi'ndeki Zingili Sokak'ta, 2 Aralık 2015 gününden bu yana evlerinde çıkamayan bir ailenin güvenlik güçleri tarafından tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır İli Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde jandarma, polis ve kara kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir. İcra edilen operasyon kapsamında Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Zingilli Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, yaşları 5-8 olan kız çocukları ve yanlarında 70 yaşındaki bayan komşuları olan toplam 5 kişilik bir aile bölücü terör örgütü mensuplarının ellerinden kurtularak güvenlik güçlerine sığınmışlardır. Bölücü terör örgütü mensuplarından kaçan ailenin şahsi ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kuruluşuna sevk edilerek sağlık kontrolleri yaptırılmış ve çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele ve terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sur'da Mahsur Kalan Aile Askerin Yardımıyla Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır
    17:52 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. Alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgallar temizlenirken nöbetçi ekipler oluşturuldu.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.


Advertisement