Sur'da Şehit Düşen Özel Harekat Polisi Büyükpoyraz, Anraka'da Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sur'da Şehit Düşen Özel Harekat Polisi Büyükpoyraz, Anraka'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonda, terör örgütü PKK'lılar tarafından şehit edilen evli 3 çocuk babası Özel Harekat polisi 53 yaşındaki Mustafa Büyükpoyraz, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

04.02.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonda, terör örgütü PKK'lılar tarafından şehit edilen evli 3 çocuk babası Özel Harekat polisi 53 yaşındaki Mustafa Büyükpoyraz, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Elmadağ'ın Hasanoğlan Mahalesi'nde 72 yaşındaki annesi Azize, eşi Fatma ve lisede okuyan 2 erkek çocuğu ile ile birlikte yaşayan ve Ankara Gölbaşı Özel Hareket Merkezi'nde 25 yıldır özel hareket polisi olarak görev yapan Mustafa Büyükpoyraz, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyon sırasında tüfekle vurularak yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalarına rağmenyaşamını yitirdi. Şehit polisin babasının ise Elmadağ emniyetinde bekçi olarak görev yaparken 1993 yılında hastalık sonucu öldüğü belirtildi.

ÇOCUKLARI OKUDUĞU İÇİN EMEKLİ OLMAMIŞ

Şehit polis Mustafa Büyükpoyraz'ın emekliliğini hak etmesine rağmen Balıkesir'de üniversite 4'üncü sınıfta okuyan ortanca oğlu 25 yaşındaki İsmail, Hasanoğlan'da lise birinci sınıfta okuyan küçük oğlu 15 yaşındaki Hasan Can'ın eğitim masrafı ile lise mezunu işsiz büyük oğlu 26 yaşındaki İbrahim'in geleceği için emekliye ayrılmadığı kaydedildi.

Şehit polisin cenazesine ev kadını eşi Fatma, annesi 72 yaşındaki Azize, Balıkesir'den gelen oğlu üniversite öğrencisi İsmail, diğer çocukları İbrahim ve Hasan Can, yakınları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 4'üncü Kolordu Komutanı Korgenaral Metin Gürak, silah arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'YAVRUM CİĞERİMİ ALDIN GİTTİN'

Şehit polis Mustafa Büyükpoyraz'ın naaşı, Diyarbakır'dan askeri uçakla Etimesgut Havaalanı'na, ardından ambulansla Elmadağ'ın Hasanoğlan Mahallesi'ndeki 2 ayrı büyük Türk bayrağı asılan 3 katlı evinin önüne getirilerek helallik alındı. Annesi, eşi ve çocukları göz yaşı döküp güçlükle ayakta durmaya çalışırken, şehidin naaşı, daha sonra aynı ambulans ile güvenlik barikatı oluşturulan Tokluoğlu Camisi önüne getirildi. Cenazede şehidin annesi Azize Büyükpoyraz, "Yavrum, 53 yaşında bıraktın gittin bizi. Yavrum, ciğerimi aldın gittin. Bizi, yavrularını kime emanet ettin" diye ağıt yaktı.

Tören boyunca gözyaşı döken eşi Fatma'nın fenalık geçirmesi üzerine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit polis Mustafa Büyükpoyraz, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Özel Harekat Polisi görev arkadaşları tarafından alınıp, vatandaşlarla birlikte Elmadağ Şehitler Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sur'da Şehit Düşen Özel Harekat Polisi Büyükpoyraz, Anraka'da Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement