Sur'daki Hastaneye Kurşun Geçirmez Cam Takılacak - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Hastaneye Kurşun Geçirmez Cam Takılacak

PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Velat Şen, "Kliniğimize kurşun geçirmez camlar takacağız" dedi.

29.12.2015 07:55  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hendeklerin kapatılması ve barikatların imha edilmesi için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam ediyor. Çatışmalar sağlık hizmetlerine de darbe vurdu.

1 AYDA 30 KURŞUN İSABET ETTİ

Çatışmaların yaşandığı bölgeye 700 metre uzaklıkta bulunan Dicle Üniversitesi Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Kliniği ve çevredeki sağlık merkezlerine son 1 ayda yaklaşık 30 yorgun mermi isabet etti. Serseri kurşunlarla 1 özel güvenlik personeli ve hasta yakını yaralandı.

YATAN HASTA SERVİSİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Mermilerin yanı sıra hastaneye ulaşan silah ve patlama sesleri, en büyük ilaçları moral olan kanser hastalarını korku ve paniğe sevk etti. Çatışmaların hastalar üzerine yarattığı olumsuz etki üzerinde Tıp Fakültesi, yönetimi hastaların ve sağlık personelinin güvenliği ve kanser hastalarının morallerinin düzelmesi için yatan hasta servisini geçici olarak kapattı.

Bunun üzerine yatarak tedavi gören 13 kanser hastası Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Velat Şen, kanser hastalarında moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirterek çatışmaların tedavide olumsuz etki yarattığını söyledi.

Şen "Bomba ve silah sesleri hastanemizde yankılanıyor. Hastalarımızı düşünerek onları taşımaya karar verdik. Kliniğimizin Sur İlçesi'ne bakan güney kesimindeki pencerelerine kurşun geçirmez camlar takacağız" dedi.

15 ARALIK'TAN BU YANA 238 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sur'un Hasırlı Mahallesi'nde teröristlerin yerleştirdiği el yapımı bombanın patlatılması ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucuysa 6 asker ve 5 polis yaralandı. Göğsüne kurşun isabet eden polis memurunun durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Çatışmalarda 1 sivil de yaralandı. Sur'da 8 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. 15 Aralık'tan bu yana Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleriyle Bitlis'te öldürülen PKK'lı terörist sayısının 238'i bulduğu açıklandı.

BİNAYA ROKET MERMİSİ

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi'nde bir binanın çatısına 'cisim' isabet etti. Çatı duvarında büyük delik açılırken bölgede korkuya neden olan cismin roketatar mermisi olduğu iddia edildi.

YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

Diyarbakır'da HDP ve DBP öncülüğünde, Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ve devam eden operasyonları protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu kalabalık grup yürüyüşe geçti.

Park önünde önlem alan polis, yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Grupta bulunan bazı kişiler güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Polis eylemcilere biber gazı, plastik mermi ve basınçlı suyla müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle dağılan gruptakiler, kent merkezindeki Ofis Semti Gevran Caddesi üzerinde toplandı. Polis ekipleri burada da toplanan göstericilere müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

(Kaynak: Habertürk)



Sur\'daki Hastaneye Kurşun Geçirmez Cam Takılacak

Son Dakika Güncel Sur'daki Hastaneye Kurşun Geçirmez Cam Takılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Oguz Aslan: Siz camı değil terörist doktorlarınızı akademisyenlerinizi öğretmenlerinizi memurlarınızı değiştirin bu ülke o kadar vefalı ki adı velat olan Ada'm dekan olmuş birde derler ki ayrımcılık var ayıp ayıp 0 0 Yanıtla
  • alo: oğlum desene zili rektörden havuza rant bu savaş kaç yıl sürecek ki.. 0 0 Yanıtla

Advertisement