Sur'daki Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerinden ayrılmaya devam ediyor.

01.02.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerinden ayrılmaya devam ediyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki operasyonlar devam ediyor. Bu mahallelerdeki evlerinden yaşadıkları tedirginlikten dolayı ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, yanlarına alabildikleri eşyalarla yakınlarının evine sığınıyor ya da uygun görülen yerlerde barındırılıyor.

Sur'daki evinden ailesiyle ayrılmak zorunda kalan H.Y, yaptığı açıklamada, teröristlerin saldırıları nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Yaşadıkları bölgenin hayalet şehre dönüştüğünü belirten H.Y, "Millet korkuyor, çocuklarının hayatından endişe ediyor. Her gece bombalar patlıyor. Doğal olarak kim olsa burayı terk eder. Ne olacak biz de bilmiyoruz. Göçebe olduk" dedi.

T.E. ise evlerin hepsinin zarar gördüğünü, sadece ceketlerini alarak mahalleden ayrıldıklarını, saldırılar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement