Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Kablan (41), memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

25.02.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Kablan (41), memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından Ankara'ya, oradan da helallik alınması için Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Büyük üzüntü yaşayan şehidin yakınlarını, sağlık ekipleri ile diğer görevliler sakinleştirmeye çalıştı.

Cenaze, helallik alınıp dua edilmesinin ardından Nur Cami ve Külliyesi'ne getirildi. Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Keşke ben de şehit olsam"

Şehidin 14 yaşındaki oğlu Yasin Kablan, tabuta sarılarak, "Keşke ben de şehit olsam. Allah herkese nasip etsin. Babam benim. Bak herkes seninle gurur duymuş, gelmiş. Seni tebrik ederim. Hiç korkmadın babam. Ölmedin biliyorum, melek gibi geziyorsun biliyorum. Keşke o melek çıksa, 'Şaka yaptım' dese. Vuranların elleri kırılsın babam. Seninle hayal kurmuştuk babam. Hani birlikte ofis açacaktık. 3 katlı ev yapacaktık. Ağabeyim, ben, sen oturacaktık. Artık başka çocukların babası ölmesin" diye ağıt yaktı.

Fenalaşan şehidin babası Mustafa ile eşi Mahmure Kablan ve yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Kablan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, İl Müftüsü Bekir Gerek'in ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından, bir süre top arabasında taşındı.

Şehidin cenazesi, daha sonra Kırıkkale Şehitliği'nde defnedildi.

Öte yandan, Şırnak'ın Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığında görevi başındayken yaşamını yitiren Jandarma Uzman Çavuş Altan Çamkara'nın cenazesi de burada kılınan namazın ardından Yenimahalle Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement