Sur'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Saldırısı

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırı ile karşı karşıyayız. PKK bunun sadece bir bahanesi. Bu tamamen Tükiye'nin çökertilmesi, bölünmesi, etnik ayrıştırılması planı. Bunu şiddetle kınıyoruz.

18.08.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, " Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırı ile karşı karşıyayız. PKK bunun sadece bir bahanesi. Bu tamamen Tükiye'nin çökertilmesi, bölünmesi, etnik ayrıştırılması planı. Bunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

Miroğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Veysel Eroğlu'nun (28) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki taziye evine gelen Miroğlu, Veysel Eroğlu'nun babası Şükrü Eroğlu'na sarıldı. Miroğlu ve Eroğlu'nun gözyaşı döktüğü görüldü.

Miroğlu, taziyenin ardından yaptığı açıklamada, tarifsiz acıların yaşandığını, bu tür saldırıların ve acıların artık son bulmasını istedi. Dün Van'da, bugün de Elazığ'da terör saldırılarının meydana geldiğini, şehitlerin ve yüzlerce yaralının bulunduğunu anımsatan Miroğlu, şöyle dedi:

"Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırı ile karşı karşıyayız. PKK bunun sadece bir bahanesi. Bu tamamen Türkiye'nin çökertilmesi, bölünmesi, etnik ayrıştırılması planı. Bunu şiddetle kınıyoruz. Sivil insanlara ve güvenlik güçlerimize yönelik bu caniyane saldırıların hiçbir şekilde bu halkın demokrasi ve yurtseverlik duygularını zedelemeyeceğini herkes tarafından bilinmesi gerekiyor."

Mardin halkının bu saldırılara karşı tepkili olduğunu aktaran Miroğlu, "Mardin halkı tepkisini her fırsatta ortaya koyuyor. En kısa zamanda bu örgütün belasını bulacağına hepimiz inanıyoruz." dedi.

Bekar olan Eroğlu'nun ilçede esnaflık yaptığı, havalimanına gelen bir misafirini almak için Diyarbakır geldiği ve dönüşte de hatıra fotoğrafı çekmek için On Gözlü Köprüye gittiği öğrenildi.

Sur ilçesinde 10 Ağustos'ta polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement