Sur, İdil ve Cizre'de Üç Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Sur, İdil ve Cizre'de Üç Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Sur, İdil ve Cizre’de üç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

27.02.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Sur, İdil ve Cizre'de üç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sur, İdil ve Cizre'de etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 951 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 237 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, beş el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtilerek toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 236 olduğu bildirildi.

ÜÇ BİNAYI BAĞLAYAN TÜNEL BULUNDU

İdil'de devam eden operasyonda, bir teröristin öldürüldüğü kaydedilerek toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 48 olduğu ifade edildi.

Üç binayı yer altından birbirine bağlayan bir tünel tespit edildiği belirtilerek, 40 kilo amonyum nitrat, bir mavzer tüfek, bir gece görüş gözlüğü, 100 tıbbi malzeme, el yapımı patlayıcı tuzaklamada kullanılan 200 metre kablo ele geçirildi. 29 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 193 olduğu bildirildi.

Şırnak Cizre'de devam eden arama faaliyetleri esnasında; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 666 olduğu vurgulandı.

Bir adet Bixi makineli tüfeği, dört AK-47 piyade tüfeği, yedi tabanca, bir RPG-7 roketatar, dört el bombası, 12 şarjör, 225 adet çeşitli hafif silah fişeği, bir hücum yeleği ve örgütsel döküman ele geçirildi, 37 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısının bin 425 olduğu kaydedildi.

Bitlis Tatvan'da tespit edilen bir sığınakta bir jeneratör ele geçirildiği belirtilerek "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan bir şahsın gözaltına alındığı, şahsın evinde yapılan aramada bir el telsizi ele geçirildiği ifade edildi.

Hakkari Şemdinli'de icra edilen operasyonda, tespit edilen dört mağarada; 15 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, 50 kilo TNT tozu, 250 kilo amonyum nitrat, bir kg C-3 patlayıcı, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan muhtelif cins ve çok miktarda elektronik malzeme, 150 saniyeli fitil çakmağı, 200 metre infilaklı fitil, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir hilti, 11 çift mekap ayakkabı ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Mardin Derik'te yapılan yol aramasında iki RPG/7 roketatar, 12 kalaşnikof piyade tüfeği, 45 roketatar mühimmatı (42 antitank, üç antipersonel) çok sayıda roketatar sevk fişeği, iki el bombası, yaklaşık 11 bin kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2.000 Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Hakkari Şemdinli'de icra edilen operasyonda, bir mayın tespit edilerek imha edildiği vurgulanarak Hakkari Yüksekova'da icra edilen yol aramasında, bölücü terör örgütüne katılmak üzere Van'dan Yüksekova'ya gitmekte olan altı şahsın gözaltına alındığı açıklandı.

Gaziantep Karkamış'ta, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yolla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu altı şahıs, üç pasaport, beş telefon, 100 dolar, 300 TL ve bir dizüstü bilgisayar ile birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

Şanlıurfa Suruç'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yolla girmeye çalışan PKK/PYD mensubu bir teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Ağrı Diyadin'de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin gözaltına alındığı belirtildi.

Mardin Artuklu hudut hattında, PKK/PYD terör örgütüne katılmak üzere yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan üçü yabancı uyruklu altı şahsın yakalanarak gözaltına alındığı vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sur, İdil ve Cizre'de Üç Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement