Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11 Şehirde, Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11 Şehirde, Başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11 Şehirde, Başlıyor

Bazı hikayeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Bazı filmler vardır izleyince önünüzde yeni bir pencere açılır.

14.10.2014 14:01  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de farklı şehirlerde düzenlenecek olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), belgesellerin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermek amacıyla izleyicilerle buluşacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin "Siz de Yapabilirsiniz" çağrısına kulak veren yerel ekiplerle işbirliği yaparak sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğunu anlatan belgeselleri daha çok izleyiciye ulaştıracak. Festival, 7- 9 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Festivalin ev sahipliğini ise İstanbul'da; Avrupa yakasında Salt Galata, Salt Beyoğlu ve Pera Müzesi, Anadolu yakasında ise Caddebostan Kültür Merkezi yapacak.

Duygulara seslenen filmler

SYFF her sene olduğu gibi izleyicisine ilham ve güç veren, sorunlar karşısında birşeyler yapabileceğini hissettiren filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki 20 film ile yoğun gündemler sebebiyle bize ulaşmayan, farkında olmadığımız dünyanın farklı köşelerinden çözüm barındıran gerçek hikayelerle izleyiciyi harekete geçmeye teşvik ediyor.

Sosyal girişimcilik hikayeleri

2014 festival seçkisinde öne çıkan sosyal girişimcilik hikayeleri ile izleyiciler herhangi bir konuya çözüm üretmeyi kendine dert edinmiş, azimli ve yaratıcı kişileri tanıyacak ve ilham alacak. Filmlerin ardından müzisyenler ve izleyiciyle sohbet etmek üzere davet edilen, Türkiye'de benzer konularda çalışmalar yürüten kişiler festival programını zenginleştirecek.

Çözüm öneren filmler

Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 11 Şehirde, Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement