Suriye'de Buruk Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Buruk Ramazan Bayramı

Suriye'deki iç savaşta ağır saldırılara maruz kalan Halep'te halk Ramazan Bayramını buruk bir şekilde karşıladı.

28.07.2014 15:36  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de dört yıldır devam eden iç savaşta ağır saldırılara maruz kalan kentlerden biri olan Halep'te halk Ramazan Bayramı'nı buruk bir şekilde karşıladı.

Esed rejiminin gece boyunca varil bombalarıyla vurduğu Halep'te halk sabahın ilk saatlerinde saldırı tehtidi altında harebeye dönmüş mahallelerde sağlam kalmış camilere akın etti. Muhaliflerin denetimindeki eski Halep bölgesinde yer alan Adliye Camii'ne giden halk burada Bayram Namazı'nı kıldı. Çocukların da eşlik ettiği namazın ardından cami cemaati bayramlaştı.

Bayram namazından sonra bazı aileler, iç savaşta kaybettikleri yakınlarının mezarına giderek Kur'an-ı Kerim okudu. Rejimin olası hava saldırıları nedeniyle mezarlıklarda yoğunluk yaşanmazken Esed güçlerinin saldırılarında kent mezarlığında büyük maddi hasarın meydana geldiği dikkatlerden kaçmadı.

Bayramın ilk günü olmasına rağmen Halep'te muhaliflerin elinde olan bölgelerde bazı iş yerleri ve dükkanların da açık olduğu gözlendi.

Rejim güçleri kentte muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerdeki bazı camilerin minarelerini hedef alan saldırılar gerçekleştirmiş, çok sayıda cami ağır hasar görmüştü. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Buruk Ramazan Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement