Suriye'de Çatışmalarda Ölen Gençlerle İlgili Araştırma İstemi - Son Dakika
Politika

Suriye'de Çatışmalarda Ölen Gençlerle İlgili Araştırma İstemi

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile 20 milletvekili, Suriye'deki çatışmalarda ölen gençlerle ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

14.04.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile 20 milletvekili, Suriye'deki çatışmalarda ölen gençlerle ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Araştırma  Önergesi'nde, "Başta Rojava halkına karşı olmak üzere halklara karşı vahşet uygulamaları ile bilinen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El-Nusra örgütlerinin ülkemiz gençlerini Suriye'deki savaşa sürüklemeleri için yaptıkları faaliyetlerin araştırılması, gençlerin bu örgütlerin ağlarına düşerek Suriye'deki savaş batağına çekilmelerini önlemek amacıyla" Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde, IŞİD ve El-Nusra gibi örgütlerin birçok ülkeden gençleri savaşmak için Suriye'ye getirdiği belirtilerek, Çeçenistan, Tunus, Fas, Lübnan gibi ülkelerden eleman kazanan çetelerin son zamanlarda Türkiye'den de İslami değerleri kullanarak gençleri cihat aldatmacasıyla kandırıp çatışmaya gönderdikleri, İstanbul'daki bazı mescitlerin örgütlenme merkezi olarak kullanıldığı, ayrıca sosyal medya üzerinden de etki altına alındığı ifade edildi.

Gerekçede, "Gençlerimiz mezkur örgütlerin ağlarına düşerek Suriye'deki savaş batağına çekilmelerini önlemek ve onların hayatını kurtarmak hepimiz için insani ve vicdani görevdir. Kutsal değerleri sömüren, insanlara vahşet uygulamaktan çekinmeyen, dünyanın her yerinde yapıkları insanlık suçları ile lanetlenen bu yasadışı çetelerin ülkemiz  gençlerini kandırarak Suriye'ye göndermelerine engel olabilmek için ülkemizdeki örgütlenme ağlarının tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması elzemdir" denildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'de Çatışmalarda Ölen Gençlerle İlgili Araştırma İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement