Suriye'de Çatışmaların Sonlandırılması Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Çatışmaların Sonlandırılması Anlaşması

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Türkmendağı'nda gece durması planlanan saldırıların, aksine daha da yoğunlaştığını söyledi.

27.02.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Türkmendağı'nda gece durması planlanan saldırıların, aksine daha da yoğunlaştığını söyledi.

Vezir, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen köylerine yönelik saldırıların 1 saniye bile durmadığını kaydetti.

Türkmendağı gibi ülkenin birçok kentinde saldırıların durmadığını aktaran Vezir, "Esed güçleri, son günlerde köylerimize yönelik saldırılarını artırmıştı. Ateşkes olacağına dair hiçbir belirti yoktu. Aksine, Türkmendağı adeta yakıldı, yıkıldı. Kelez, Karamanlı ve Ağcabayır köyleri çevresindeki saldırılar, gece yarısından sonra daha da şiddetlendi. Bu saldırılarda çok sayıda şehit ve yaralılarımız oldu. Köylerimizde DAEŞ'in bir tek askeri bile yok" ifadelerini kullandı.

Ateşkes öncesi hiçbir alt yapının hazırlanmadığını öne süren Vezir, ateşkes fikrini desteklediklerini ancak bunun tek taraflı alınan kararla mümkün olmayacağını belirtti.

Vezir, ateşkesin kuralları olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Taraflar masada anlaşma için imza atar. Böyle bir durum olmadı. Rusya geldiği ilk günden bu yana DAEŞ hariç tüm muhalifleri ve sivilleri hedef aldı. Sonra baskılar üzerine anlaşma yapacağını açıkladı. Muhaliflerle ateşkes yapacağını söyledi. Demek ki DAEŞ diye bizleri vurduğunu itiraf etti ya da DAEŞ ile anlaştı, tüm gücünü bizlere yoğunlaştıracak. Gece boyu Suriye'nin dört bir yanı yine bombalandı. Zaten Esed'in de bu tür anlaşmalarda karnesi zayıf. Gece bunu yine gösterdi. Kısaca ateşkes hayali başka bahara kaldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Çatışmaların Sonlandırılması Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement