Suriye'de Daeş ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Daeş ile Mücadele

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü komutanlarından Tuğgeneral Kevin Killea, "Türkiye'nin Doğal Kararlılık Operasyonlarına katılımı ve İncirlik Üssü'nden hava saldırılarına müsaade etmesi, hedef aldığımız alanların sayısını artırması nedeniyle kapasitemizi önemli bir biçimde genişletti" dedi.

04.09.2015 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü komutanlarından Tuğgeneral Kevin Killea, " Türkiye'nin Doğal Kararlılık Operasyonlarına katılımı ve İncirlik Üssü'nden hava saldırılarına müsaade etmesi, hedef aldığımız alanların sayısını artırması nedeniyle kapasitemizi önemli bir biçimde genişletti" dedi.

Killea, Pentagon muhabirlerinin, Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadeleye ilişkin sorularını, Güneybatı Asya'dan video-konferans yoluyla yanıtladı.

Türkiye'nin DAEŞ'e karşı hava operasyonlarına geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan Killea, "Türkiye'nin ne kadar hava saldırısı gerçekleştirdiği, hangi lokasyonları veya hangi hedefleri vurduğuna dair spesifik detaylar veremem ama Türkiye'nin Doğal Kararlılık Operasyonlarına katılımı ve İncirlik Üssü'nden hava saldırılarına müsaade etmesi, hedef aldığımız alanların sayısını artırması nedeniyle kapasitemizi önemli bir biçimde genişletti" dedi.

Türk savaş uçaklarının, koalisyonun hava görev emri doğrultusunda uçmasının, operasyonların eş zamanlı ve kusursuz koordinasyonla yapılmasıyla sonuçlandığını ifade eden Killea, "Türkiye ile süre gelen ortaklıktaki bu son gelişme daha fazla operasyonel entegrasyon ve başarı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

İncirlik Üssü'ndeki F-16 savaş uçaklarının sayısını az olduğu hatırlatılarak, uçakların sayılarının ve Türkiye'deki uçuş noktalarının artırılması noktasında Türkiye ile bir anlaşmanın olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Killea, Türk hükümeti ile devam eden görüşmeler hakkında bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Killea, İncirlik Üssü'nde sadece F-16 uçaklarının bulunmadığını, silahlı insansız hava araçlarının da üste yer aldığını anımsatarak, "Şüphesiz bunların sayısının az olduğunu söyleyebilirsiniz ancak bunlar çok büyük bir etkiye sahip" ifadesini kullandı.

Killea, Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" oluşturulmasına ilişki bir soruya ise, şu yanıtı verdi:

"Sınırda herhangi bir alan oluşturulmasına yönelik tartışmalar varsa, bunlar daha başlangıç aşamasındadır. İnsanların sürekli güvenli bölgeler konusunda konuştuğunu duyuyorum, ancak Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü açısından, bunların hiçbiri hakkında bilgim yok. Biz kesinlikle uçuşa yasak bölge konusunda konuşmuyoruz, bunun bizimle bir ilgisi yok. Sahadaki DAEŞ karşıtı güçleri, Suriye'nin kuzeyinde örgütün elindeki alanları geri almaları noktasında desteklemeyi sürdüreceğiz. Türkiye ile Suriye arasındaki sınırın güvenliğini sağlamayı olumlu bir adım olarak görüyorum".

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Daeş ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement