Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda 56 kişi öldü

21.08.2013 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 56 kişinin öldüğünü bildirdi.

Merkezi Londra'da bulunan SNHR,  Şam yönetimine bağlı güçlerin muhaliflere yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Halep'te 14, Dera kentinde 7, İdlib'de 4 Deyru'z Zor'da 3, Lazkiye, Kuneytra ve Hama'da ikişer ve Humus kentinde 1 olmak üzere 56 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölenler arasında 3 çocuk, 4 kadın bulunduğu 4 kişinin de işkence sonucunda hayatını kaybetiğini belirten SNHR, rejim güçlerinin saldırılarında çok sayıda sivilin yaralandığını aktardı.

Bu arada, başkent Şam'ın Duma, Yermuk, Daraya, Haceru'l- Esved ve Tadamun bölgelerinin havan topu ile roket saldırılarına maruz kaldığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Berze, Kabun ve Cobar bölgesinde silahlı muhalifler ile Suriye ordu birlikleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin kentin Haresta bölgesinde yer alan Polis Hastanesi çevresindeki şebbihaların kaldığı yerleri vurduğuna işaret eden SRGC, orduya ait bir savaş uçağının bölgeyi bombaladığını kaydetti.

SRGC, Şam'ın Seyyide Zeynep bölgesine atılan bir füzenin düşmesi sonucu aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişinin yaralandığını iletti.

Başta Halep olmak üzere birçok kentte rejimin operasyonlarının devam ettiğini ifade eden SRGC, silahlı muhaliflerin de Hama ve Lazkiye bölgesinde askeri konvoylara saldırdığını ve rejim güçlerine zayiat verdirdiğini belirtti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu  çok sayıda silahlı grup etkisiz hale getirildi, araç ve mühimmatlarına el konuldu. - Şam

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement