Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Nusra Cephesi: "Bu ülkede Müslümanlara yönelik zulüm ortadan kalkıncaya kadar, Esed rejiminin, kalelerini yıkacak, tahtını sallayacağız"

16.09.2014 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi, başkent Şam'ın iç kesimlerinde Esed rejimine bağlı birliklerin bulunduğu bölgeye sızdıklarını ve düzenlenen ortak operasyon sonucu onlarca askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ahraru'ş Şam ve Ceyşu'l İslam'a bağlı birliklerin de katılımıyla rejim ordusuna yönelik ortak operasyon düzenlendiği belirtildi. Onlarca askerin öldürüldüğü operasyonda, Şam'da yer alan El-Meydan ve Ez-Zahira semtlerindeki Esed rejiminin kontrolünde bulunan güvenlik noktalarının hedef alındığı" ifade edildi.

"Bölgeye sızan muhalif birliklerden kayıplar verildiği ancak savaşçılardan bir kısmının geri döndüğü" belirtilen açıklamada, "Bu ülkede Müslümanlara yönelik zulüm ortadan kalkıncaya kadar, Esed rejiminin, kalelerini yıkacak, tahtını sallayacağız" ifadelerine yer verildi.

Esed rejimi tarafından ülkenin güneyinde uygulanan ablukanın devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'na 7 gündür içmesuyu verilmemesi ve muhaliflerin kontrolünde olan bölgenin ablukasının daha da şiddetlenmesi, tutukluların da serbest bırakılmaması üzerine sızma operasyonunun gerçekleştirildiği" dile getirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA'da yayınlanan haberde ise "Suriye ordusu, Şam çevresine sızmaya çalışan terörist bir grubun saldırısını püskürttü. Tüm saldırganlar öldürüldü "denildi.

Haberde, çatışma sırasında öldürülen kişilerin görüntülerine de yer verildi. - Suriye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement