Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampında, terör örgütü DAEŞ'in 13 kişiyi infaz ettiği iddia edildi.

05.04.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampında, terör örgütü DAEŞ'in 13 kişiyi infaz ettiği iddia edildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, çoğunlukla Filistinlilerin yaşadığı kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi. Bu infazların terör örgütü DAEŞ tarafından yapıldığı ileri sürülen açıklamada, "DAEŞ, Yermuk Kampında muhalifleri öldürüyor. Kampta bir tarafta rejimin yoğun bombardımanı diğer yanda ise DAEŞ'in saldırıları devam ediyor" denildi.

Kamptaki şiddetli çatışmaların devam ettiği dile getirilen açıklamada, taraflar arasındaki çatışmalar ve rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle Yermuk'ta insani durumun "çok kötü" olduğu vurgulandı.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampında geçen hafta DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, uzun bir zamandan beri elektrik ve su kesintisi yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement