Suriye'de İnsanlık Suçunu Belgeleyen Yeni Fotoğraflar - Son Dakika
Yerel

Suriye'de İnsanlık Suçunu Belgeleyen Yeni Fotoğraflar

Suriye\'de İnsanlık Suçunu Belgeleyen Yeni Fotoğraflar

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Zevir: "Bu yayınlananlar binde bir bile değil. 3 yıl oldu bu işkenceler var. İnsanlık nerede" Suriyeli doktor Hasan: "Bu fotoğraflar bizi derinden yaraladı.

22.05.2014 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen ve Anadolu Ajansınca yayınlanan fotoğraflar, Türkiye'ye sığınan Hatay'ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerindeki Suriyelilerce acıyla izlendi.

Ülkelerindeki iç savaştan bir yıl önce kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli Doktor Abdullah Hasan, işkence fotoğrafların kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Dört arkadaşının cezaevlerinde işkenceyle öldürüldüğünü dile getiren Hasan, "Daha önce çok ölüme şahit oldum. Artık dünyanın yardımını bekliyoruz" dedi.

"Doktor olduğum için Suriye'den Türkiye'ye gelmeden önce oradaki cezaevleri dahil bir çok yerde ölümlere tanıklık ettim" diyen Abdullah Hasan, şunları söyledi:

"Yaşadığımız yerleri savaş uçakları aralıksız bombaladı. Ülkemizdeki bitmeyen ve  dinmeyen iç savaş, harap, her şeyi yerle bir etti. Benim doktor arkadaşlarımdan 4'ü Suriye'deki cezaevlerindeki işkence ile hayatlarını kaybetti. Suriye'de savaş suçu niteliğindeki olayların yaşanmasından derin üzüntü yaşıyoruz. Buradan tüm dünya devletlerine sesleniyorum:  Suriye ölüyor bize yardım edin."

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Zevir ise Suriye'de 3 yıldır işkencelerin yaşandığını, işkencenin bu kadar belgelenmesine rağmen tüm dünyanın sessiz kalmasına dayanamadıklarını dile getirdi. Ziver, "Rusya ve Çin bugün BMGK'da veto kullandı. ve bu suçların işlenmesine yardımcı olmuş oldu. Ayrıca Rusya, Çin ve İran, Suriye'ye gemilerle silah yollayarak Suriye halkını öldürmek istiyor. Bu yayınlananlar binde bir bile değil. Ülkede insan mı kaldı ki. 2 milyon nüfuslu Humus'ta bir kişi bile kalmadı. Evler ise yerle bir. bunların altında binlerce çocuk öldü" diye konuştu.

Ailesi Suriye'de olduğu için yüzünü gizleyen Ali adındaki Suriyeli Türkmen ise Suriye'deki akrabalarına işkence yapılmaması için yüzünü gizlediğini söyledi.

Yayınlanan fotoğrafların benzerinin Suriye'de çok olduğunu belirten Ali, Rusya ve Çin'in bu fotoğrafları görmesine rağmen nasıl veto ettiklerin anlam veremediklerini söyledi.

Allah'tan başka kimseleri olmadığını ifade eden Ali, "Suriye'de gün yüzüne çıkmamış birçok böyle katliam fotoları var. Bu fotoğraflara nasıl susuyorlar anlamıyoruz. İnsanlık kalmamış dünyada" ifadesini kullandı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'de İnsanlık Suçunu Belgeleyen Yeni Fotoğraflar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement