Suriye'de Öldürülen PKK'li Kadının Cenazesi Diyarbakır'a Gönderildi (2) - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Öldürülen PKK'li Kadının Cenazesi Diyarbakır'a Gönderildi (2)

Toprağa VERİLDİ Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti üyeleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Kinem Çiçek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da katıldığı bir törenle toprağa verildi.

07.05.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprağa VERİLDİ

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti üyeleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Kinem Çiçek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da katıldığı bir törenle toprağa verildi. PKK ve Suriye'deki örgütlerin flamalarına sarılı tabutu, kadınlar taşıdı.

Suriye'de 16 Kürt partisinin oluşturduğu Kürt Yüksek Koünsiye'ne bağlı silahlı Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ile El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti üyeleri arasında devam eden çatışmalarda yaşamını yitiren 'Ruken Kobani' kod adlı Kinem Çiçek'in cenazesi, Suriye'den getirildiği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ailesi tarafından teslim alındı. 6 yıl önce PKK'ya katılan ve örgüt tarafından Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava'ya gönderilen Çiçek'in cenazesi Kayapınar İlçesi'ndeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.

PKK'lı Kinem Çiçek için düzenlenen cenaze törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, yardımcısı Fırat Anlı, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, ilçe belediye başkanları ile yaklaşık bin kişi katıldı. PKK, YPJ ve YPG flamalarıyla sarılan tabut mezarlıktaki camiye getirilerek önce erkekler tarafından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra kadınlar tarafından omuzlanan Çiçek'in tabutu kadınların zafer işaretleri, sloganları ile toprağa verildi.

EL KAİDE'YE SİLAHLAR TÜRKİYE'DEN GİDİYOR İDDİASI

Cenazeye katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Rojava'daki Kürtlerin mücadelesinin bütün Ortadoğu'nun geleceğini ilgilendirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Rojava'da özgür yaşamı kurma mücadelesi, özgürlük mücadelesi bugün sadece Rojavayı ilgilendirmiyor bu bütün Ortadoğu'nun geleceği demektir. Her ne kadar egemenler bunun sadece Suriye ve Rojavay ile sınırlı olduğunu iddia etseler de biz uluslararası ittifakların, işbirliklerinin Kürt özgürlük mücadelesini boğmaya yönelik olduğunu ve Ortadoğu'yu paylaşmaya yönelik olduğunu çok iyi biliyoruz. Ruken yoldaş halkının özgürlüğü için Rojava'da şehit düştü. Anısı önünde saygıylma eğiliyoruz."

Meral Danış Beştaş, Türkiye'nin El Kaide'yi desteklediğini ileri sürerek, "Adana'da el konulan TIR'larda El Kaidecilere silah götürüldüğünü biliyoruz. Her gün sınırdan hastaların, yaşlıların geçişine izin verilmezken, çetelere iktidar eliyle yardım gönderildiğini, silah desteği verildiğini biliyoruz. Yine hendek kazanların bu çetelerin işlerini kolaylaştırdığını ve ordaki mücadeleyi boğmaya çalıştığını biliyoruz" dedi.

Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Kobani kantonunda son bir haftada çıkan çatışmada Diyarbakır'ın Sur İlçesi Belediye Başkanı Seyid Narin'in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, BDP Çermik İlçe Başkanı Haşim Demirkol'in kızı 23 yaşındaki Helin Demirkol da yaşamını yitirmişti. Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın oğlu B.'nin de halen Rojava'da savaşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) içinde yer aldığı öğrenildi. - Çiçek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Öldürülen PKK'li Kadının Cenazesi Diyarbakır'a Gönderildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement