Suriye'de Türkmenler Modern Silahlara, Mutfak Tüpüyle Karşılık Veriyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Türkmenler Modern Silahlara, Mutfak Tüpüyle Karşılık Veriyor

Suriye'de Türkmenler, Esad güçlerinin modern silahlı saldırılarına karşı; mutfak tüpünden yaptıkları ve 'Cehennem topu' adı verdikleri bombalarla karşılık veriyor.

19.08.2014 09:49  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Türkmenler her gün Esad askerlerinin modern silahlarla sürdürdüğü saldırılarına mutfak tüpünden yaptıkları ve 'Cehennem topu' adı verdikleri bombalarla karşılık veriyor. Cehennem Toplarını ele geçirdikleri tankların namlularından yaptıkları havanlarla ateşleyen Türkmenler, menzil açısı için ise akıllı telefonları kullanıyor.

Bugüne kadar binlerce masum insanın hayatını kaybettiği Suriye'de, 3 milyon Türkmenin yaşadığı dram Gazeteci Behçet Alkan tarafından görüntülendi. Suriye'deki Türkmenler ile ilgili olarak hazırladığı belgesel için Türkmenlerin yaşadığı Hatay'ın Yayladağı ilçesine komşu olan Bayır Bucak Bölgesi olarak bilinen İdlib ve Lazkiye çevresindeki yerleşim yerlerine giden Gazeteci Alkan buradaki Türkmenlerle görüştü.

'TEKNOLOJİK SİLAHLARA KARŞI MUTFAK TÜPÜ VE AKILLI TELEFON'

Esad güçleri tarafından savaş uçaklarından atılan füzeler ve helikopterlerden atılan varil bombaları ile köyleri vurulan Türkmenler, kırsal alanlarda Esad askerlerine karşı ailelerini korumak için korkusuzca mücadele veriyor. Esad askerlerinin kullandıkları modern silahlara karşı imkansızlıklar içerisinde topraklarını savunan Türkmenler, kendi geliştirdikleri bombalarla Esad askerlerine zor anlar yaşatıyor.

Türkmenler son olarak mutfak tüpünden yaptıkları ve 'Cehennem Topu' adını verdikleri bombalarla görüntülendi. Savaşta ele geçirdikleri Suriye ordusuna ait tanklardan kestikleri ve bir nevi havana dönüştürdükleri namlular yardımıyla ateşledikleri mutfak tüplerinin içerisine şarapnel ve üzerine patlayıcı yerleştiren Türkmenler, tüpün alt kısmındaki ateşleyici sistemi ise uzaktan fünye yardımı ile harekete geçiriyor. Türkmen askerler menzil açısı için ise akıllı cep telefonlarından faydalanıyor.

'TÜRKİYE'DE YAŞANAN OLAYLARDAN DOLAYI ÜZGÜNLER'

Esad askerinin saldırısı sonucu binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve harabeye dönen Türkmen köylerinde kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan nüfusun çoğunluğu sınırlara kurulan çadır kentlere göçmüş durumda. Geride kalan ve eli silah tutan tüm Türkmenler ise evlerini terk etmeyen kadın ve çocukları korumak için gece gündüz ormanlık alanda nöbet tutuyor. Kardeşlerimiz dedikleri Türk halkının bu güne kadar gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Türkmenler, son dönemde Türkiye'deki bazı şehirlerde Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile Türk vatandaşları arasında yaşanan gerginliklerden dolayı ise üzüntülerini dile getiriyor.

Türkmen Dağı Tugayı bünyesindeki Cephetül Türkmen Birlik Komutanı Adil Orli, Türkmenlerin en zor günlerinde her zaman Türk hükümetinin ve Türk halkının desteğini gördüklerini belirterek son dönemde yaşanan gerginliklerin provokasyon olduğunu söyledi. Orli: "Çok küçük bir şeyden çok büyük olaylar çıkarıyorlar. Biz burada Türkiye'de yaşanan olayları duyduğumuzda üzülüyoruz. İnsanları nasıl kandırabiliyorlar şaşırıyorum.Tabi bizim de tüm Suriyeliler gökten zembil ile inmiş dediğimiz yok.Çadır kentlerde ve kentlerde yaşayan Suriyeliler içerisinde üç beş kişinin yapmış olduğu bir yanlış hareket tüm Suriyelilere yüklememek lazım. Mesela bize 'Bunlar teröristtir' diyen Türkler için tüm Türkiye halkını suçlayamam. Türkiye bu güne kadar bir çok insanımıza barınma imkanı verdi, karınlarını doyurdu. Bunun yanında biliyoruz ki Türkiye'deki Türk kardeşlerimiz dualarıyla bize destek oluyorlar" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Türkmenler Modern Silahlara, Mutfak Tüpüyle Karşılık Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement