Suriye'deki Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı

Filistinli gruplar, BM ve uluslararası topluma, Şam'da çoğunlukla Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampındaki sivillerin kurtarılması çağrısında bulundu.

06.04.2015 16:04  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinli gruplar, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası topluma, Suriye'nin başkenti Şam'da çoğunlukla Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı'ndaki sivillerin kurtarılması çağrısında bulundu.

Hamas, Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Partisi'nin de aralarında bulunduğu Gazze'deki Filistinli gruplar adına yapılan ortak basın açıklamasında, BM ve uluslararası topluma, Yermuk Kampı'ndakileri kurtarma çağrısında bulunuldu.

Söz konusu gruplar adına açıklamayı okuyan Filistin Halk Partisi Siyasi Büro Üyesi Velid el-Avad, uluslararası topluma, Yermuk Kampı'ndaki Filistinli mültecileri kurtarmak için acil müdahale etme çağrısı yaparak, "Kamptakilere yapılan katliam durdurulmalı" ifadelerini kullandı.

Avad, "Halkımızın kanı, ucuz değil. Suriye'de çatışan tüm taraflardan, halkımızı iç savaşa müdahil etmemelerini istiyoruz. Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan, yaşananların sona ermesi için harekete geçmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampında geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile Hamas'a yakınlığıyla bilinen kamptaki Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) dün yapılan açıklamada, kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilmiş, infazların terör örgütü DAEŞ tarafından yapıldığı ve kentteki 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ileri sürülmüştü.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampa, uzun zamandır elektrik ve su verilemiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement