Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesinde rejim güçlerinin düzenlediği saldırı ve bombardıman nedeniyle eğitim hayatı sekteye uğrayan çocuklar okullarını özlüyor.

19.10.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesinde rejim güçlerinin düzenlediği saldırı ve bombardıman nedeniyle eğitim hayatı sekteye uğrayan çocuklar okullarını özlüyor.

Esed güçlerine ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesine düzenlediği hava saldırıları, öğrencilerin eğitim hayatını vuruyor.

Rejimin daha önce de okulları bombalamasını göz önüne alan muhaliflere bağlı Duma Yerel Konseyi'nin güvenlik nedeniyle ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verilmesi kararına binaen öğrenciler bir süredir okula gitmiyor. 13 okuldan 2'sinin tamamen yıkıldığı, geri kalan okulların da hasar gördüğü ilçede, eğitim kurumları kapatılırken, öğrenciler eğitimine devam etmek istiyor.

" Okulumu özledim"

İç savaş nedeniyle hayatı zorluk içinde geçen binlerce Suriyeli çocuktan biri olan Hamza eş-Şami, özlediği okulunu sık sık ziyaret ederek, buradaki anılarını canlı tutuyor.

AA muhabirine konuşan Şami, okulun daha önce bombalandığını ve hasar gördüğünü belirterek, saldırıda arkadaşlarının birinin hayatını kaybettiğini, bazılarının da yaralandığı ifade etti.

Sık sık önünden geçtiği okulu ziyaret ederek, sınıfta oturduğunu, burada arkadaşları ve öğretmenleriyle yaşadığı anıları hatırladığını dile getiren Şami, okulu özlediğini ve eğitim hayatına dönmek istediğini belirtti.

Duma dışında muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgede okulların kapandığı Suriye'de, resmi rakamlar bulunmamasına rağmen gayri resmi sayılar 3 milyon öğrencinin eğitim hakkından mahrum kaldığına işaret ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement