Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde bulunan Kafr Hamra beldesinde yaşayan Abdurrahman Ebu Rami, Rus savaş uçaklarının attıkları fosfor bombalarını toprakla söndürmeye çalıştıklarını belirterek, doğrudan yerleşim yerlerini hedef alan saldırıların durdurulmasını istedi.

28.06.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde bulunan Kafr Hamra beldesinde yaşayan Abdurrahman Ebu Rami, Rus savaş uçaklarının attıkları fosfor bombalarını toprakla söndürmeye çalıştıklarını belirterek, doğrudan yerleşim yerlerini hedef alan saldırıların durdurulmasını istedi.

Rus uçaklarının günlerdir fosfor bombalarıyla saldırdığı beldenin sakinlerinden Ebu Rami, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Esed rejiminin vakum, misket, varil bombaları ve deniz mayınlarıyla sivilleri hedef aldığını dile getiren Ebu Rami, halkın şimdi de fosfor bombalarının hedefi haline geldiğini söyledi.

Esed rejimi ile onun destekçisi Rusya ve Hizbullah'ın üzerilerinde denenmedik silah bırakmadıklarını söyleyen Ebu Rami, "Burada silahlı gruplar olmadığı gibi karargahları da bulunmuyor ama beldemiz en çok saldırıya uğrayan bölgelerden biri. Eğer silahlı muhaliflerle savaşmak istiyorsanız cephe hatlarına gidin onlarla savaşın, sivil yerleşim yerini vurmayın. Ruslar sivil yerleşim yerine fosfor bombasıyla saldırıyor. Yanıcı olan fosfor bombalarını toprakla söndürmeye çalışıyoruz. Çünkü burada hiçbir şeyimiz yok. İtfaiyemiz bile yok." diye konuştu.

Halep'in kuzey bölgelerinden sorumlu sivil savunma yetkilisi Musa Ebu Ubeyde de rejim ve Rus uçaklarının bir aydır Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan Hreytan ve Anadan ilçeleri ile Kafr Hamra beldesini yoğun bir şekilde bombaladığını dile getirdi. Ebu Ubeyde, "Rejim helikopterleri Halep'te sivillerin yoğunlukta olduğu yerlere varil bombalarıyla saldırırken Rus uçakları da uluslararası kullanımı yasak olan vakum, misket ve fosfor bombalarıyla vuruyor. Ruslar, Halep'in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının elindeki bölgelerde sivillerin olduğu bölgelere 'fosfor ve Naplam' bombalarıyla saldırıyor." ifadelerini kullandı.

Rusların, Halep'te sivilleri hedef aldığını kaydeden Hadır Ebu Nezir ise fosfor bombasının düştüğü yerde yangın çıkardığını belirterek, "Fosfor bombasını ve çıkardığı yangını söndürmekte zorlanıyoruz. Çıkan yangını seyrediyoruz." dedi.

Rami Ahmed ise şunları kaydetti:

"Rejim ve Rusya gece gündüz demeden Halep'te sivillerin yoğunlukta yaşadığı bölgelere her türlü silahlarla saldırmaya başladı. Rusya son dönemlerde uluslararası kullanımı yasak olan fosfor bombasıyla sivil yerleşim yerine saldırıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement