Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye krizine çözüm bulmak için ABD'li ve Rus yetkililer Lahey'de bir araya gelecek BM: "Görüşme kararı memnuniyet verici"

20.08.2013 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de yaşanan iç savaşa çözüm bulmak amacıyla ABD'li ve Rus delegeler, Hollanda'nın Lahey kentinde bir araya gelecek.

Gelecek hafta yapılması planlanan toplantı, iki ülkenin kıdemli yetkilileri arasında yapılacak. Toplantıya, ABD'yi temsilen ABD Dışişleri Bakanlığı siyasi işlerden sorumlu Müsteşarı Wendy Sherman ve Büyükelçisi Robert Ford katılacak. ABD, Suriye'deki muhaliflerin birleşmiş bir delegasyon olarak gitmesini istiyor.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada da BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin ABD ve Rusya'nın konuya ilişkin görüşme yapma kararından memnuniyet duyduğu kaydedildi.

İbrahimi'nin Lahey'deki görüşmeye katılmayacağının vurgulandığı açıklamada, İbrahimi'nin Rus ve ABD otoriteleri ile sürekli temas halinde olduğu belirtilerek, Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları için başka bir toplantının yakın gelecekte düzenlenebileceği ancak henüz yer ve tarihin netleştirilmediği ifade edildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement