Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Esed güçlerinin kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 10'ü kadın, 7'si çocuk, 130 kişi öldü.

04.08.2014 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, çeşitli kentlerde muhaliflere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 10'ü kadın, 7'si çocuk 130 kişinin öldüğü bildirildi.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere karadan, havan topu, tank atışı ve yerden yere atılan füzelerle havadan "vakum, misket ve varil bombalarıyla" saldırması sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 4'ü kadın, 5'i çocuk 71, Halep'te 5'i kadın biri çocuk 37, Hama'da biri kadın 7, Deyru'z Zor'da 5, Dera'da 3, Haseke'de 2, Humus'ta 3, Kuneytra'da 1 çocuk, Tartus'ta 1 olmak üzere 130 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin ve savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerinde denetiminde olan Mesekin Hananu, Kadi Askeri, Besatin Kusur, Tarik Bab, Haydariye, Salahaddin bölgesi ile Şeyh Nacar Sanayi bölgesini ve kentin civar köy ve beldelerine "varil ve vakum" bombaları attığı, çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü kaydedildi.

Savaş uçaklarının başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan Duma ve Kufr Batna banliyölerindeki çarşılara da "vakum ve misket" bombası attığı, arasında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, çoğu kişinin parçalanan cesetlerinden dolayı kimlik tesbitinin yapılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Esed güçlerinin Muleyha, Deraya, Cobar ve Kabun bölgelerini de yoğun bir şekilde bombaladığı duyuruldu.

Başkent Şam'ın Meysat sahasında sebebi bilinmeyen şiddetli bir patlamanın meydana geldiği aktarılan açıklamada ayrıca,  Özgür Suriye Ordusu'na  (ÖSO) bağlı birliklerin, Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde rejimi destekleyen Hizbullah milislerine düzenlediği operasyonlarda, çok sayıda Hizbullah ve rejim askerinin öldürüldüğü, 2 tankın imha edildiği ve bazı askeri araçların da ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA da güvenlik güçlerinin Halep, İdlib, Lazkiye ve başkent Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement