Nusra Cephesi Açıkladı: Elimizdeki Esirleri Öldürürüz - Son Dakika
Güncel

Nusra Cephesi Açıkladı: Elimizdeki Esirleri Öldürürüz

Nusra Cephesi Açıkladı: Elimizdeki Esirleri Öldürürüz

Nusra Cephesi Kalamun'a operasyon düzenleyeceğini ve Hizbullah'ın kendilerine karşı savaşması durumunda ellerindeki esirlerin öldürüleceğini duyurdu.

31.08.2014 13:09  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyede faaliyet gösteren silahlı gruplardan Nusra Cephesi, Lübnan-Suriye sınırında bulunan Şam iline bağlı Kalamun bölgesine birkaç gün içinde operasyon düzenleyeceğini ve Hizbullah'ın müdahale etmesi durumunda ellerindeki esirleri öldüreceklerini açıkladı.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, "Kalamun bölgesindeki köylerin kontrol altına alınması için düzenleyeceğimiz operasyon gelecek günler içinde başlayacak. Şii evlatlarınızın düşman saflarında yer alması, elimizdeki esirleri öldürülmesi anlamına gelir. Erken uyarılan erken önlem alır" denildi.

SUNNİ KÖKENLİ ASKERLERİN SERBEST BIRAKILMASI

Nusra Cephesi'nin elindeki Sünni kökenli 5 Lübnan askerini serbest bırakmasının Lübnanlı Sünnilere bir mesaj olduğu belirtilen açıklamada, "Bir jest olarak evlatlarınızı serbest bıraktık. Siz bizdensiniz, biz de sizdeniz" ifadeleri kullanıldı.

Lübnanlı Hristiyanlara hitaben, kendilerini ilgilendirmeyen bir savaşa sürüklendikleri ileri sürülen açıklamada, "Hristiyan kanaat önderlerine sesleniyoruz, Ulusal Özgürlük Hareketi'nin istediği savaşın kıvılcımını söndürün" çağrısı yapıldı.

Ulusal Özgürlük Hareketi faaliyetlerinin bazı esirlerin serbest bırakılmasına engel olduğu iddia edilen açıklamada, "esirlerin serbest bırakılması için Hareketin, Nusra Cephesi ve Hizbullah arasında tarafsız kalması" istendi.

Lübnan'daki en büyük Hristiyan hareketler arasında yer alan Mişel Aun Liderliğindeki Ulusal Özgürlük Hareketi, mecliste en çok sandalye sayısına sahip Hristiyan blok olan Değişim ve Reform grubunu bünyesinde barındırıyor.

OLAYLARIN GEÇMİŞİ

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 13'ünü serbest bırakmıştı.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra, bölgede yeniden çıkan çatışmalarda, 17 asker ölmüş, 86 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nusra Cephesi Açıkladı: Elimizdeki Esirleri Öldürürüz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement