Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Ürdün yönetimi, Suriyeli sığınmacılar için uluslararası toplumdan 4,5 milyar dolar yardım talep etti.

01.09.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, uluslararası toplumdan, Suriyeli sığınmacılara yardımda kullanılmak üzere para yardımı talep etti.

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı İbrahim Seyf'in imzasıyla Bakanlık'tan yapılan açıklamada, geçen yıl, ülkedeki sığınmacılara 777 milyon Amerikan doları (USD) yardım yapıldığı ancak yıl sonunda giderlerin 2 milyar USD'ye ulaştığı belirtildi.

Her geçen gün ülkeye daha çok Suriyelinin sığındığına vurgu yapılan açıklamada, Bakan Seyf'in, 2014 ila 2016 yıllarında sığınmacılar için 11 farklı projede kullanılmak üzere uluslararası kamuoyundan 4.5 milyar USD para yardımı talep ettiği belirtildi.

Açıklamada, talep edilen uluslararası yardımın, Suriyeli sığıınmacıların en çok etkilendiği eğitim, enerji, su, yerleşim, çalışma, çevre ve ulaşım gibi alanlarda yapılacak çalışmalarda kullanılacağı ifade edilirken, Ürdün'ün yardım talebini ilettiği ülkelerden olumlu cevaplar aldığı kaydedildi.

Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdün'de 600 bini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) kayıtlı, 1 milyon 300 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu belirtiliyor.

Ürdün'de Zateri, Ezrak, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahçe ve Cyber City Kampı olmak üzere Suriyeli sığınmacıların barındığı 5 kamp bulunuyor. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement