Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

SMDK Genel Sekreteri Hariri: "Hizbullah, Suriye'deki silahlı grupların çekilmesi talebine yanıt verme hakkına sahip değil zira İran'daki Vilayet i Fakih'e bağlıdır"

01.09.2014 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreteri Nasr el-Hariri, "Hizbullah'ın İran'daki Vilayet-i Fakih'e bağlı olduğunu ve Suriye'deki silahlı grupların çekilmesi talebine yanıt verme hakkına sahip olmadığını" belirtti.

Hariri, yayımladığı yazılı açıklamada, "Hizbullah'ın, çekilme kararı alma yetkisi yok, zira İran'daki Vilayet-i Fakih'e bağımlıdır, karar hakkına sahip değildir. Zaten siyasi tahtları için halkı yakıt olarak kullanan Hizbullah ve Beşşar Esed benzeri rejimler, sadece yönetimi düşünürler" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Hizbullah'ın Suriye'den çıkması vaktinin geldiği belirtilerek, "Artık bu durum sadece Suriye için değil bölgedeki siyasi ve toplumsal güvenlik için gerekli. Lübnan hükümeti bu konuda baskı yapmalıdır" ifadesini kullandı.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasından çekilirken, Nusra Cephesi ve IŞİD militanları tarafından rehin alınan Lübnanlı askerlerden birinin cesedinin arabuluculara teslim edildiği bildirilmişti.

Suriyede faaliyet gösteren silahlı gruplardan Nusra Cephesi, dün Lübnan-Suriye sınırında bulunan Şam iline bağlı Kalamun bölgesine birkaç gün içinde operasyon düzenleyeceğini ve Hizbullah'ın müdahale etmesi durumunda ellerindeki esirleri öldüreceklerini açıklamıştı.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 13'ünü serbest bırakmıştı.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra, bölgede yeniden çıkan çatışmalarda, 17 asker ölmüş, 86 asker yaralanmıştı. - Suriye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement