Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyü sakinleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 100 küçükbaş hayvan bağışı yaptı.

02.10.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı köyü sakinleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 100 küçükbaş hayvan bağışı yaptı.

Kısıklı köyünde yaşayanlar, Suriyeliler için köyde başlattıkları yardım kampanyasına 100 küçükbaş hayvan bağışında bulundu. Bağışlanan hayvanlar, kurbanlık pazarına getirilerek satılacak ve elde edilecek gelirle alınacak gıda malzemeleri Suriyelilere ulaştırılmak üzere Şanlıurfa'ya gönderilecek.

Bağış yapan köylülerden Behçet Özdemir, Kurban Bayramı için aldıkları kurbanlıklarını kesmediklerini, bunları satarak elde edilecek gelirin Suriye'den kaçıp Türkiye'ye sığınan Kürtlere göndereceklerini belirtti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Kürtlerin zorluklar içerisinde yaşadığına dikkat çeken Özdemir, kurbanlıkların satılmasıyla elde edilecek gelirle temel yaşam malzemelerinin alınacağını söyledi.

Özdemir, "Biz bu seneki Kurban Bayramı için aldığımız kurbanları orada zor şartlar altında yaşayan halkımıza bağışladık. Kısıklı köyü olarak başlattığımız yardım kampanyasına köy halkı olarak bazıları hayvanlarını, bazıları da para vererek seferber oldu. Toplanan paraları ve erzakları kardeşlerimize göndererek acılarına ortak olacağız" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement