Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

SMDK Başkanı Bahra: "Zafer, ancak devrimin hedeflerine bağlı kalmakla gerçekleşir. Suriye, belli bir mezhep, grup veya ırkın olmayacak"

29.10.2014 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, zaferin ancak devrimin hedeflerine bağlı kalmakla gerçekleşeceğini söyledi.

SMDK Başkanı Bahra, Gaziantep'te düzenlenen "Ortak Siyasi Karar Oluşturma" konferansında yaptığı konuşmada, "Zafer, ancak devrimin hedeflerine bağlı kalmakla gerçekleşir. Suriye, belli bir mezhep, grup veya ırkın olmayacak" dedi.

Suriyelileri topraklarında misafir eden Türkiye'ye teşekkür eden ve birçok ülkenin de bu konuda başarısız kaldığını belirten Bahra, şunları kaydetti:

"Esed rejimi, devrimin ilk günlerinden bu yana halkı değişik gruplara ayırmaya çalışıyor. Bu nedenle 'Suriye halkı birdir' sloganı rejimi çok tedirgin ediyor. Rejimin izlediği politikalar sonucu, ülkemizde kaos yaşanmaktadır. Yabancılar bile, kendi ülkelerinin çıkarlarını korumak için coğrafyamızda savaşır hale geldiler. Yabancı grupların milisleri, başkent Şam'da halkımızı öldürüyor."

BM Mülteci Yüksek Komiserliği  (UNHCR), ağustos ayında Suriyeli sığınmacılar ve ülke içinde yer değiştirenlerin sayısının 9,5 milyona ulaştığını açıklamıştı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement