Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

SMDK Başkanı Bahra: "Suriye toprağı olduğu için Ayn el Arap'ı savunmak her Suriyelinin görevidir" "Güvenli bölge planı, Suriye'ye geri dönüş planı çerçevesinde stratejik bir plan ve Suriyelilerin talebi. Türkiye, bu planı, temel hedeflerini ve amaçlarını görüştüğümüz ilk ülkelerden biri"

30.10.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, Kobani'yi (Ayn el Arap) savunmanın her Suriyelinin görevi olduğunu belirtti.

Bahra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge halkının yanı sıra Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO), Kobani'de IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede yer almasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Suriye toprağı olduğu için Ayn el Arap'ı savunmak her Suriyelinin görevidir" dedi.

Güvenli bölge konusunda ise bunun, kendileri tarafından "geri dönüş" planının parçası olarak "dillendirildiğini" kaydeden Bahra, bu konuda  kendilerine destek veren ilk ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu ifade etti.

Bahra, şunları kaydetti:

"Güvenli bölge planı, Suriye'ye dönüş planı çerçevesinde stratejik bir plan ve Suriyelilerin talebi. Türkiye, bu planı, temel hedeflerini ve amaçlarını görüştüğümüz ilk ülkelerden biri. Türkiye bizim talebimize ikna oldu. Bize bu anlamda destek verdi. Bu plandan Suriye'nin Dostları Grubu'na da bahsettik. Hala bu konuda müzakere aşamasındayız"

Peşmergenin IŞİD'le mücadele etmek amacıyla Kobani'ye girmesiyle ilgili Bahra, "Eğer yabancı güçlerin girmesine ihtiyaç duyulursa bu uluslararası koalisyonun şemsiyesi altında olmalıdır" ifadesini kullandı.

ABD ve SMDK arasında var olan silahlı muhaliflerin eğitilmesi programına dair görüş ayrılıklarına da değinen Bahra, söz konusu programın özünde değişikliklere gidilmesinden yana olduklarını vurguladı. Bahra, eğitimin 8 ay gibi uzun süre alacağını bu çerçevede, ÖSO'nun IŞİD'i bir an önce püskürtebilmesi için programda bir takım değişiklikler yönünde taleplerinin olduğunu kaydetti.

Bahra, sözlerini, "Büyük ülkeler, Suriye'de devam eden olaylar ile ÖSO'yu Suriye rejimi ve IŞİD'le mücadelede tek başına bırakmalarının sonucu olarak rejimin elde ettiği ilerleyiş de dahil her şeyin fakında. Bu savaş birkaç günde bitecek savaş değil. Vur-kaç taktiğiyle devam ediyor" ifadeleriyle tamamladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement