Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Arbin beldesine düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

21.02.2015 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Arbin beldesine düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin beldedeki sağlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, savaş uçağı, muhaliflerin kontrolünde olan beldedeki yerleşim birimini hedef aldı. Bombardımanda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Saldırıda bazı binalar yıkılırken, halk ve sivil savunma ekipleri, enkazdaki yangına rağmen iki kişiyi yaralı olarak çıkarmayı başardı. Balyoz, su kovası gibi basit aletlerle ve teknik donanım olmadan yapılan arama kurtarma çalışmalarında, yangın nedeniyle zor anlar yaşandı.

Yoğun dumandan zehirlenmemeleri için enkaz altında ulaşılan yaralılara hortumlarla temiz hava takviyesi yapıldı. Yaralılar daha sonra bölgedeki sahra hastanesine kaldırıldı.

"Şii hilali bölgede tamamlanmayacaktır"

Hava saldırısında aile fertlerini kaybeden Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini vurgulayarak, "Biz Muhammed'in ümmetindeniz, payımıza Allah düştü, Beşşar'ın payına ise şeytan" dedi.

Rejimin bölgeyi her gün bombaladığını aktaran Ebu Muhammed, şunları kaydetti:

"Her gün evlatlarımızı enkaz altından çıkartıyoruz. Ey Beşşar, Şii hilali bu bölgede tamamlanmayacaktır. Ey Şam halkı, biz Muhammed'in ümmetiyiz, Esed'in bize ne yaptığını görüyorsunuz. Esed bombardımanı bizi yıldıramaz. Zilletle yaşamaktansa izzetle ölmeyi tercih ediyoruz. Biz koyun değiliz ki bu zulüm koyuna dahi yapılamaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement